Equip d'SmartBoat | Monmar Comunicació
Equip d'SmartBoat | Monmar Comunicació

SmartBoat, el vaixell connectat surt a navegar

L'aplicació controla els paràmetres d'embarcació i manté informat el propietari de l'estat i localització del vehicle

Els armadors ja poden dormir tranquils. El vaixell connectat és una realitat des d'aquest estiu gràcies a SmartBoat, una app que controla els paràmetres clau de l'embarcació i avisa al propietari de qualsevol contingència fins i tot sense estar a bord. “Es tracta d'un sistema revolucionari en el qual hem aplicat les últimes tecnologies perquè els armadors puguin tenir disponible la informació del seu vaixell a qualsevol moment i lloc”, comenta Alejandro Martínez, CEO de SmartSea, startup creadora de la iniciativa. “Representa la necessària incorporació del concepte smart a un medi tan canviant com el mar”, afegeix.

L'app permet controlar els aspectes de la seguretat del vaixell com la ubicació GPS, la sentina, els cops al buc, bateria, però també consultar tots els paràmetres de la navegació, com la velocitat, el rumb o el vent. Per exemple, si les bateries deixen de carregar al port, SmartBoat avisa l'armador perquè pugui trucar i solucionar-ho. A més, el sistema és automatitzat i predictiu i aconsegueix saber on està l'usuari a cada moment per informar-lo del que li interessa. Així, si acaba de pujar a bord, li dóna la benvinguda per, tot seguit, fer el checklist necessari per sortir a navegar. Si l'usuari està a casa seva, li mostra d'un cop d'ull l'estat del vaixell. “SmartBoat contribuirà a minimitzar els riscos en la navegació gràcies al control exhaustiu dels paràmetres de seguretat i a l'ajuda proactiva que proprociona”, afirma Martínez.

SmartBoat es comercialitzarà juntament amb un hardware capaç de recollir cada detall del funcionament del vaixell i mostrar dades en temps real. El sistema ja es troba instal·lat en embarcacions navegant pel Mediterrani aquest estiu gràcies als acords de col·laboració de SmartSea amb empreses de lloguer de vaixells com Barcelona Charter o Top Sailing Charter amb la finalitat de fer proves exhaustives en un entorn real.

Per a armadors i empreses de lloguer d'embarcacions

L'aplicació, que requereix una subscripció anual als usuaris, es dirigeix a armadors, però també a empreses de lloguer d'embarcacions que, gràcies a això, poden conèixer l'estat dels seus vaixells en tot moment i controlar la flota a temps real. La companyia, que llançarà inicialment l'app a Europa, ha realitzat una inversió de 200.000 euros per engegar SmartBoat. Entre els seus actes de llançament, SmartSea ha programat una presentació al Saló Nàutic de Barcelona a l'octubre on participarà en una jornada dedicada al món de les startups.

Des del Pier 01 Barcelona Tech City

L'empresa té la seva seu al centre més gran de startups d'Europa, el Pier 01 Barcelona Tech Ciy. Compta amb una plantilla jove formada per mitja dotzena de persones amb experiència en el món de la programació i les apps i coneixedora del sector nàutic.

SmartSea és una startup especialitzada en la creació d'apps nàutiques i relacionades amb el mar i la navegació. Es tracta d'una empresa que ha estat premiada com una de les millors startups europees en la I edició de l'accelerador IMPACT en 2015 i en el concurs de StartupBit Balears gràcies a l'app del seu mateix nom que permet a l'usuari interactuar amb els ports esportius. Amb SmartBoat, fa un pas endavant per fer realitat el vaixell connectat que permet als armadors tenir informació de la seva embarcació en temps real i millorar la seguretat i experiència de navegar.

Més informació
Catalunya ‘love boat’
Els emprenedors que pesquen al Saló Nàutic
Qui omple les bodegues dels creuers?
Avui et destaquem
El més llegit