Només un 10% de les startups tenen èxit en els seus primers tres anys de vida

Els principals obstacles de les empreses són la situació macroeconòmica, els avenços tecnològics i els canvis en els hàbits de consum

Imatge d'una reunió de treball | iStock Imatge d'una reunió de treball | iStock

Només un 10% de les startups superen amb èxit els seus primers tres anys de vida. Més del 50% de les firmes emergents acostumen a fracassar en els seus primers quatre anys, segons un estudi del Banco Interamericano de Desarrollo. Durant l'any 2023, les firmes emergents de l'Estat haurien generat més de 7.000 llocs de treball. Aquesta és una de les principals conclusions d'un informe conjunt realitzat per la divisió tecnològica de CaixaBank i l'àrea emprenedora de l'IESE Business School. El sondeig s'ha dut a terme a partir de l'anàlisi de 987 empreses.

Catalunya i Madrid continuen sent els territoris que concentren majors volums d'startups. Per darrere apareixen altres punts com la Comunitat Valenciana, Andalusia i Euskadi. En clau de sectors, la part alta de la classificació està liderada pel turisme, la salut, l'impacte social i l'alimentació. L'estudi també assenyala que com més gran és el nombre d'empreses en una zona més sectors s'acumulen. El 60% de les empreses vaticina una facturació superior als 250.000 euros i una mitjana de vendes d'1,2 milions d'euros.

El 77% de les firmes analitzades valoren positivament tenir un producte o servei superior al de la competència. En un altre ordre, el 59,5% dels fundadors d'startups acumulen una experiència laboral superior als 11 anys. Gran part d'aquestes persones entenen un projecte emergent com el repte de donar cobertura a una necessitat detectada des del seu anterior lloc de treball. El 84% dels fundadors i fundadores de les startups tenen un grau universitari i un 7% han superat estudis de formació professional.

Més informació
La tesi d'un milió d'euros, o com invertir en startups d'èxit el 2024
Foment i el consolat dels EUA llancen un programa de creixement de startups liderades per dones
10 startups catalanes cridades a revolucionar el sector de la salut digital
Avui et destaquem
El més llegit