El superordinador d'IBM que accelera la recerca del Covid-19

La potència de l'ordinador Summit permet als investigadors simular 8.000 compostos en qüestió de dies

El superordenador Summit | Cedida El superordenador Summit | Cedida

IBM s'ha unit a la cerca d'una cura contra el coronavirus a través de Summit, el superordinador més potent del món.Segons informen en un comunicat, aquest ordinador, desenvolupat per la companyia, està sent utilitzant per investigadors del Laboratori Nacional d'Oak Ridge, als EUA, per identificar i estudiar compostos que serveixin per trobar una cura pel coronavirus SARS-CoV-2, responsable del Covid-19.

Més info: L'empresa catalana que detecta el coronavirus en una hora

Gràcies a la potència del superordenador Summit, els investigadors han pogut simular 8.000 compostos en qüestió de dies. Durant aquest procés, han identificat 77 molècules petites de compostos de medicaments que han demostrat tenir potencial per danyar la capacitat del Covid-19 d'atacar i infectar cèl·lules hoste.

El director del Centre de Biofísica Molecular Universitat de Tennessee, Jeremy Smith, sosté que "triguem un o dos dies en allò que hauria portat mesos amb una computadora normal", però afegeix que "els nostres resultats no signifiquen que hàgim trobat una cura o tractament per al Covid-19". Això sí, tal com apunta, "tenim moltes esperances que les nostres troballes computacionals serviran per als estudis i proporcionaran un marc que els experimentadors utilitzaran per investigar més a fons aquests compostos. Només llavors sabrem si algun d'ells exhibeix les característiques necessàries per mitigar aquest virus".

Més informació
Mesures contra el coronavirus: "La pitjor recepta és l’austeritat"
Coronavirus, una mala peça
Avui et destaquem
El més llegit