La declaració de la renda terme a terme

En cas de dubte per saldar comptes amb Hisenda, el Termcat elabora un diccionari amb tots els conceptes més rellevants per a realitzar aquest tràmit

Fer la declaració de la renda no és fàcil si no coneixes tots els conceptes | Termcat Fer la declaració de la renda no és fàcil si no coneixes tots els conceptes | Termcat

El 2 d'abril ha començat el període de tramitació de la declaració de la renda i, com cada any, us volem recordar que podeu consultar en línia el Diccionari de la renda, una obra que conté els termes més utilitzats a l’hora de presentar la declaració a Hisenda.

En aquest diccionari, elaborat amb l’assessorament del Col·legi de Gestors Administratius de Catalunya, hi trobareu les denominacions en català i castellà, amb les definicions corresponents, de conceptes com ara base imposable, contribuent, deducció, devolució, esborrany, exempció, retenció, IAE o IRPF, entre d’altres.

Més info: Renda 2018: les novetats per saldar comptes amb Hisenda

A més a més, les 122 fitxes terminològiques d’aquesta obra estan disponibles per a la descàrrega en la corresponent Terminologia Oberta i també les trobareu en la consulta del Cercaterm.

Al llarg dels darrers anys, durant el període de la declaració, aquesta terminologia ha estat un dels continguts més consultats del web. Confiem que aquest any també us sigui útil.

Més informació
Tret de sortida a la Renda 2018
Els 10 errors més frequents de la Declaració de la Renda
Renda 2017: arriba l'app per fer la declaració
Avui et destaquem
El més llegit