Thecorpora s'alia amb Growing Start-ups per crear més robots

L'objectiu de la companyia és proporcionar una interacció empàtica entre els humans i les màquines

Aliança per a la millora dels robots socials | iStock Aliança per a la millora dels robots socials | iStock

Thecorpora signa un contracte d'acceleració amb Growing Start-ups, l'acceleradora centrada en la innovació aplicada a la industrialització digital, per impulsar Q.bo One, el primer Robot Social patentat que permet la interacció empàtica. Mitjançant aquest acord Thecorpora i Growing Start-ups treballaran amb l'equip directiu per definir el pla estratègic a 3 anys i implementar el full de ruta que permeti escalar el projecte i consolidar el lideratge en els segments de mercat identificats: "El nostre objectiu és accelerar el procés d'arribada al mercat de tecnologies perquè puguin ser competitives, tinguin productes que siguin referents internacionalment i creïn teixit i riquesa industrial per al nostre territori", ha explicat Joan Matutano, soci de Growing Start-ups en un comunicat.

Thecorpora és una companyia espanyola de robòtica que té com a objectiu proporcionar una interacció empàtica entre els humans i els robots, en dues àrees molt específiques: l'educació i l'assistència a la gent gran. El 2011 va llançar el seu primer robot anomenat Q.bo. Aquest és el primer robot de la història que es reconeix a si mateix en un mirall i que pot interactuar amb nens amb autisme o víctimes de bullying, així com recordar a persones de la tercera edat el seu pla de medicació i interactuar-hi per frenar el deteriorament cognitiu.

Actualment i gràcies a l'aliança amb Growing Start-ups i segons ha explicat Javier Paz, president i cofundador de Thecorpora: "Aquesta participació ens permetrà apropar-nos a grans inversors que ens ajudaran a fer el salt definitiu al mercat global, permetent que Q.bo i la seva tecnologia puguin ajudar a tenir cura de persones de la tercera edat de tot el món així com accelerar el desenvolupament de noves aplicacions en l'àmbit de l'educació i les noves tecnologies aplicades a l'ensenyament STEM".

Més informació
Advanced Factories torna per parlar de robots
Perquè els robots no han de pagar impostos
Avui et destaquem
El més llegit