Trainapp, agilitzar la memòria dels nens amb jocs

L'aplicació ajuda els alumnes a retenir els conceptes apresos amb preguntes tipus ‘quiz’

Trainapp ajuda als nens a retenir els coneixements apresos a l'escola | iStock Trainapp ajuda als nens a retenir els coneixements apresos a l'escola | iStock

L'aplicació de Trainapp

Comença un nou curs escolar i amb ell nou mesos d’aprenentatge per als nens i nenes. Però a vegades els formats educatius tradicionals no aconsegueixen que els alumnes retinguin l’après a l’escola i ho aconsegueixin aplicar a la seva activitat diària. És per això que dos emprenedors, Óscar Montull i Maribel Bainad, han dissenyat una app que ajuda a retenir l’aprenentatge a través d’un joc.

Trainapp és una aplicació mòbil que en sessions de preguntes d’uns 10 minuts i a través d’un joc tipus quiz ajuda a la memorització de conceptes alhora que n’introdueix de nous. Segons els seus fundadors, el mètode permet certificar la capacitació molt més que una nota alta en un examen.

La formació de Trainapp s’integra en format quiz multimèdia interactiu sota el fil conductor d’un itinerari amb aparença de via de tren i amb una extensió modular, dibuixant escenaris amb 50 preguntes noves on s’han de superar les estacions que integren cada etapa formativa fins a arribar al destí. 

“El que converteix Trainapp en el Learning Retention System (LRS) més complet i atractiu és que dinamitza les tres estratègies més efectives per a consolidar l’aprenentatge (autoavaluació, microlearning i repassos personalitzats en el temps) combinades amb múltiples reptes de motivació intrínseca per a construir una experiència divertida i eficient”, assenyala Bainad en un comunicat.

Per la seva part, Montull afegeix que “les microsessions durant diverses setmanes resulten molt inspiradores pels usuaris per a optimitzar l’acompliment diari i més del 80% dels usuaris segueix jugant els caps de setmana”.

Més informació
Minimakers, robots de cartó muntats per nens
Videojocs per a nens amb paràlisi cerebral
Delso: "La joguina del futur ha de deixar als nens ser nens"
Avui et destaquem
El més llegit