Un psicòleg al mòbil

L'aplicació Psonríe triomfa a l'Smart City Hack 2016 amb la seva idea de facilitar el contacte online amb terapeutes de manera anònima

Psonríe, una aplicació de Barcelona que facilita el contacte online amb psicòlegs de manera anònima i a preus assequibles, ha guanyat el premi Citizen Empowerment Award a la Gran Final d'Smart City Hack 2016 (SCH16) celebrada a l'Smart City Expo World Congress. Psonrie també ha guanyat aquest 3 de novembre el segon premi de l'SmartCAT Challenge, dotat amb 3.000 euros.

El jurat d'aquesta segona edició d'SCH ha valorat el caràcter disruptiu d'aquesta app i el seu impacte, ja que apropa un servei psicològic professional a persones amb problemes. El funcionament de Psonríe és senzill, només cal descarregar l'app per parlar on i quan es vulgui amb un psicòleg. Tota la informació que es facilita és 100% anònima i el seu preu és molt assequible gràcies a les sessions breus de 20 minuts mitjançat xat.

Un traster a casa dels veïns
La guanyadora absoluta de l'SCH, però, ha estat Storage Together. Aquesta aplicació creada a Phoenix (Estats Units) dóna una volta més a l'economia col·laborativa connectant ciutadans que necessiten espai d'emmagatzematge amb els que tenen espai lliure a casa. Aquesta app ha estat considerada pel jurat com la millor aplicació de les 10 que van competir i, per tant, li ha concedit el premi Best Solution 2016.

El jurat ha valorat el conjunt d'una app ben pensada que ajuda a guanyar diners a qualsevol persona i que està impulsada per una nova generació d'emprenedors que desenvolupen productes diferents.



Segona edició d'SCH16
Al costat de les dues guanyadores han competit apps i solucions tecnològiques de Nova York, Montevideo, Kaduna, Madrid i Barcelona, destacant tant la seva qualitat com l'exposició que han fet davant del jurat. A més de les presentacions dels concursants, el centenar d'assistents han gaudit del keynote sobre smart gigabits impartit per Dominic Papa, fundador del Institute for Digital Progress de Phoenix.

Sota el paraigua d'Smart City Hack s'ha desenvolupat l'SmartCAT Challenge, un concurs d'emprenedoria tecnològica impulsat per la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya i Apps per a tothom, un repte impulsat per Cocemfe Barcelona i l'Observatori de la Discapacitat. També hi han participat les ciutats de Phoenix, que va estar a la primera edició, Austin, Guatemala i el grup Granada Geek.

Després de l'estiu, durant la fase de competició online, s'han incorporat al concurs emprenedors i desenvolupadors locals de països com Nigèria, Itàlia, Alemanya, Colòmbia, Brasil o els Estats Units. En total, 56 desenvolupadors d'arreu del món han participat amb solucions relacionades amb un d'aquests temes: Turisme & Cultura, Mobilitat Urbana, Energia & Emissions, Salut & Benestar i Ciutat Col·laborativa. Entre tots ells, el jurat va seleccionar les 10 finalistes que han competit aquesta setmana.

A més, a aquesta segona edició Smart City Hack ha tingut el suport de l'OCU (Organización de Consumidores y Usuarios), a fi d'impulsar la participació ciutadana en la construcció de les smart cities.
Avui et destaquem
El més llegit