Una app per fer el seguiment de pacients transplantats 

L'aplicació mòbil permet que el pacient accedeixi a la seva agenda de visites, al pla de medicació o a guies específiques de consells

L'Hospital de Sant Pau de Barcelona ha posat en marxa un projecte que incorpora l'ús de dispositius mòbils per atendre i fer seguiment dels pacients crònics, especialment els trasplantats, a través d'una aplicació per a telèfons intel·ligents (app).

L'aplicació mòbil permet que el pacient accedeixi a la seva agenda de visites, al pla de medicació, a guies específiques de consells al pacient trasplantat, a un registre d'autocontrols i d'efectes adversos derivats de la medicació crònica, i a un servei de missatgeria entre el pacient i el seu metge.

Segons ha informat el centre sanitari, aquest projecte implica una nova forma d'atenció als pacients crònics més fràgils com són els pacients trasplantats, on la supervivència a curt i llarg termini depenen en gran mesura el control farmacoterapèutic del pacient.

Aquest projecte es basa en l'atenció sanitària multidisciplinària i les noves tecnologies com l'ús dels dispositius mòbils aplicats a la promoció i prevenció de la salut (mHealth) en la pràctica clínica del pacient crònic.

L'aplicació, desenvolupada per l'empresa Nabel, es troba disponible per a Android i IOS (Apple) per als pacients donats d'alta per l'equip clínic, i des del mes de febrer està en fase d'inclusió de pacients en el projecte.

La plataforma de treball es basa en una aplicació mòbil més una pàgina web de suport, desenvolupada per millorar l'adherència dels tractaments farmacològics i l'autocura del pacient crònic.

L'eina, segons l'hospital, pretén ser "una llibreta d'autocontrol per al pacient", on el metge autoritzat té la possibilitat de consultar la informació registrada pel malalt en el mateix moment de la consulta o bé quan calgui fer seguiment.

Darrere de l'eina hi ha un equip multidisciplinari (metges i infermeria) de l'equip de trasplantament cardíac i transversal (hospital, atenció primària i oficina de farmàcia) implicats en la resolució i seguiment d'aquests pacients.

No obstant això, serà el farmacèutic clínic qui realitzarà el seguiment farmacoterapèutic exhaustiu del pacient a través de l'app i rebrà les alertes relacionades del seu ús.
Avui et destaquem
El més llegit