Tres centres catalans, entre les 200 millors universitats del món

La Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat Pompeu Fabra han estat reconegudes pel rànquing 'Times Higher Education'

Exterior de la facultat de Dret de la Universitat de Barcelona | UB Exterior de la facultat de Dret de la Universitat de Barcelona | UB

Tres centres catalans s’han situat entre les 200 millors universitats del món, segons el rànquing de Times Higher Education, publicació fundada l’any 1971 al Regne Unit. La Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat Pompeu Fabra són les organitzacions que han rebut el reconeixement. 

A la resta de l’Estat, el primer centre és la Universitat de Navarra. Pel que fa a la classificació internacional, aquesta està liderada per les universitats d’Oxford, Harvard i Cambridge. Una de les principals novetats d’enguany és el paper de Xina, amb 11 centres entre les primeres 200 universitats. 

Per dur a terme el rànquing, el mitjà britànic Times Higher Education analitza més de 1.500 universitats d’arreu del món, a partir de cinc indicadors: ensenyament, investigació, transferència de coneixement, influència d’investigació, innovació i internacionalització. La classificació també identifica els projectes de les universitats vinculats al compliment dels objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides.

Més informació
La UB, entre les 200 millors universitats del món
La UB tindrà el millor aparell de ressonància magnètica de l'Estat
La lenta transformació de les universitats
Avui et destaquem
El més llegit