ValenciApp, l’app pels comerços valencianoparlants

Els 50 establiments millor valorats de l'aplicació mòbil rebran un adhesiu de reconeixement lingüístic

Imatge corporativa de ValenciaApp Imatge corporativa de ValenciaApp

En tres mesos de funcionament, l'aplicació ValenciApp de la Plataforma per la Llengua acumula més de 3.000 comerços puntuats i 1.700 descàrregues a dispositius mòbils. És per això que la Plataforma per la Llengua enviarà els 50 primers adhesius de reconeixement lingüístic als establiments comercials millor valorats en aquesta aplicació desenvolupada per l'entitat que té com a objectiu millorar la situació del valencià en el sector de consum i serveis. 

Des del març, quan es va presentar, al País Valencià s'han valorat uns 2.000 establiments, que compten amb 4.500 valoracions, el 70% de les quals són positives. Aquestes dades demostren com l'objectiu final de la ValenciApp és felicitar les bones pràctiques lingüístiques.

Restaurants i llibreries

Els establiments més ben valorats a l'app són el Centre de Cultura Contemporània Octubre, el Centre Social-Bar Terra i el restaurant La Murta de València, la botiga Sabers& Colors i la llibreria Vila Llibres de la Vila Joiosa i el restaurant Ca Revolta de València.

Els usuaris de la ValenciApp poden conéixer i valorar quins comerços realitzen la seua activitat diària i professional en valencià. A través de l'app els usuaris poden valorar i comentar l'ús que es fa de la llengua en més d'un milió i mig de comerços, en establiments geolocalitzats per l'aplicació a través de Google Maps.

Per això, amb la ValenciApp, l'ONG del valencià pretén impulsar l'ús social de la llengua en el sector econòmic, sensibilitzant empreses i entitats, per garantir que la ciutadania puga viure plenament en valencià.

Més informació
CatalApp: l'examen de català dels comerços
La Plataforma per la Llengua demana a Consum l’etiquetatge en valencià
Campanya per retornar el català als productes de Consum
Avui et destaquem
El més llegit