Vodafone permetrà pagar el bitllet d'autobús i metro amb el mòbil

Els usuaris de Vodafone Wallet només hauran d'apropar el seu telèfon a les validadores per accedir al transport públic

El moneder electrònic de Vodafone permetrà pagar el transport públic
El moneder electrònic de Vodafone permetrà pagar el transport públic
Vodafone ha arribat a un acord amb Prepay Technologies i Gemalto per crear una plataforma que permet als usuaris de l'aplicació Vodafone Wallet utilitzar-la com a bitllet de transport en autobusos, metro o tramvia de 21 operadors de 18 ciutats espanyoles.

Les tres empreses han creat una plataforma oberta a la qual qualsevol organisme públic o entitat de transports s'hi pot sumar per oferir accés al transport públic amb el mòbil, una solució que no requereix fer inversions ni canvis d'infraestructura ni de sistemes en vehicles ni plataformes.

"Així, els usuaris poden començar a gaudir de la comoditat que suposa accedir als transports amb un mòbil NFC des del primer dia", remarca l'operadora, que explica que els usuaris de Vodafone Wallet només hauran d'apropar el seu mòbil a les validadores per accedir al transport.

En concret, les ciutats en les quals PrePay Technologies distribueix bitllets actualment són: Àvila, Sevilla, Huelva, Albacete, Burgos, Lleida, Tarragona, Girona, Gijón, Palència, Las Palmas de Gran Canaria, Guadalajara, Torrelavega, Sagunt, València, Palma, Còrdova i Figueres. Això suposa l'accés potencial a aquest servei per part de més de 8,2 milions d'habitants.

En aquest sentit, la directora de Productes de Vodafone Espanya, Blanca Echániz, ha detallat que Albacete serà la primera d'aquestes ciutats on s'implementarà aquest servei, previsiblement aquest mes de març, mentre que a la resta s'anirà implantant de manera gradual després d'arribar a acords amb les companyies de transport i ajuntaments.

Alhora, ha afegit que Vodafone vol poder oferir aquest servei abans que acabi l'any a Madrid, on la digitalització del bitllet de transport públic ja està molt avançada, i Barcelona, que encara ha de donar passos per a la digitalització d'aquest servei. "La idea és oferir un servei el més universal possible", ha incidit.

Obert a més empreses
D'altra banda, Vodafone assenyala que aquest acord és obert perquè qualsevol altre operador que vulgui distribuir els seus títols de transport al mòbil pugui unir-se i beneficiar-se d'aquesta infraestructura.

"El desplegament del servei es farà de manera ràpida, eficient i segura gràcies a un únic punt de connexió, la plataforma única d'interconnexió de Gemalto que permetrà que aquest servei sigui universal", afirma.

El bitllet de transport a Vodafone Wallet ja s'ha implantat amb èxit a València i a Logronyo, "amb alts índexs de satisfacció" en comparació amb l'accés al transport públic amb la clàssica targeta contactless. El servei permet als clients comprar diferents títols, validar el bitllet, fer consultes com veure l'històric de viatges, o efectuar recàrregues, entre d'altres funcionalitats només amb el mòbil des de qualsevol punt i en qualsevol moment.

Vodafone Wallet és una aplicació compatible amb més de 60 models d'smartphones amb Android, que està disponible actualment a Espanya, Alemanya, El Regne Unit, Itàlia i Holanda. A més, la companyia assegura que la seguretat està garantida, ja que la informació està encriptada a la targeta SIM de manera totalment estanca.
Avui et destaquem
Comentaris