Wellness, moda connectada

La firma presenta una col·lecció amb xips integrats a la roba que mostren informació mitjant tecnologia NFC

Si cada cop estem més connectats, la roba no en pot ser una excepció. Els teixits connectats tornaran a ser un dels al·licients del 080 Barcelona Fashion; però no només ho són en aquest certamen. La setena edició del Samsung EGO Innovation Project, un esdeveniment que premia els projectes innovadors que uneixen moda i tecnologia, ha proclamat guanyadora la firma Wellness per la seva col·lecció HiperAsia. El projecte guanyador presentarà una col·lecció que incorpora informació en els looks mitjançant tecnologia NFC a través d'uns xips integrats en la peça, fent un pas més enllà en el vincle entre moda i tecnologia.

Wellness presenta un projecte en el qual la innovació en moda obre nous camins en una era de connectivitat i una proposta amb infinitat d'aplicacions en la vida quotidiana en un futur immediat. HiperAsia és una proposta transversal i eclèctica en la qual Wellness ha comptat amb la col·laboració d'El Guincho, productor i músic espanyol que actuarà durant la desfilada col·laborant en una posada en escena sense precedents en el Samsung Ego.

Cada peça de la col·lecció incorpora punts d'informació integrats en les pròpies peces de moda. Cadascun d'aquests diferents punts, als quals s'accedeix mitjançant tecnologia contactless NFC incorporada en els 'smartphones' Samsung, permeten accedir a diferents portals i continguts digitals, entre els quals es troba el món virtual de HiperAsia, com ha explicat la companyia tecnològica en un comunicat.

L'escenografia aconseguirà la immersió del públic en l'univers de HiperAsia, que serà projectat durant la desfilada i interactuarà en viu amb el productor i músic canari El Guincho. L'artista, que estarà actuant en directe, vestirà un vestit amb tecnologia MoCap captant el moviment de la seva actuació i recreant-ho en un personatge animat de l'univers projectat de HiperAsia.

El certamen Samsung Ego Innovation Project ha premiat el projecte de Wellness amb una dotació econòmica de 10.000 euros per al seu desenvolupament. La proposta obrirà la jornada de Samsung Ego el proper 21 de febrer, emmarcada en la Mercedes-Benz Fashion Week Madrid.

Per al dissenyador de la firma, Manuel Mourentan, guanyar aquest certamen "ha suposat un impuls per continuar treballant en Wellness i m'ha permès dur a terme HiperAsia fora de l'àmbit digital. Aquestes són les coses que et donen un impuls cap al futur". A més, "Samsung és una de les poques companyies que dóna suport als joves creatius en els seus projectes, cosa poc freqüent a Espanya", afegeix el dissenyador sobre aquest premi.

Samsung i la moda
Samsung Ego Innovation Project és un certamen engegat per Samsung per premiar projectes de joves dissenyadors que han vinculat moda i tecnologia en qualsevol de les fases creatives de les seves col·leccions. La precursora d'aquest certamen va ser la canadenca Ying Gao i des de llavors joves dissenyadors com Leandro Cano o Pepa Salazar el 2014 han resultat guanyadors d'aquest certamen.

Rubén Gómez va presentar Masdar Coats al febrer de 2015 i María Glück la seva proposta Walking Up the Mountains en l'edició de setembre del mateix any. El 2016, Light & Shines de Virginia Vallejo va ser la proposta guardonada al febrer i al setembre ABRA de la firma Abrahamsson.

Wellness ha resultat la firma guanyadora d'aquesta setena edició del certamen, i presentarà la seva col·lecció HiperAsia el proper 21 de febrer.
Avui et destaquem
El més llegit