WeSmartPark, la manera més intel·ligent d'aparcar el cotxe

VIAempresa recomana WeSmartPark, l'app que permet a conductors aparcar en les places d'altres mentre no les estan utilitzant

La majoria de persones que disposen d'una plaça d'aparcament a casa o a la feina, només la tenen ocupada parcialment. Les places domèstiques durant el dia acostumen a estar desocupades, i les de feina, un cop pleguem, a la nit, també queden buides.

WeSmartPark és una start-up de Barcelona pensada precisament per tal que els propietaris de places d'aparcament puguin posar-les a disposició d'altres usuaris i d'aquesta manera rendibilitzar-les quan no les estan fent servir.

Els conductors poden fer servir una aplicació mòbil per veure les places que tenen a prop i aparcar-hi a un preu més baix.

Un dels principals problemes per materialitzar la idea era l'accés als recintes. Per tal que fos útil, calia que ni propietaris ni conductors haguessin de quedar per accedir als espais. Per això, WeSmartPark ha implantat un sistema similar al del Teletac que fa que, només col·locant un adhesiu xal vidre del cotxe, els seus usuaris puguin accedir als aparcaments.Tot i que d'entrada el sistema es va pensar com un servei entre particulars, ja són força les empreses hoteleres o gestores d'aparcaments que posen a disposició del servei i sense cap cost d'instal·lació, les seves places lliures.

El cost per l'usuari que aparca el vehicle és d'1,44 € l'hora, força més barat que el preu de mercat. Tot i això, el sistema es basa en reserves de temps i, si ens passem del temps reservat, les hores extra tenen un cost de 3,30 € l'hora. Però no patiu, WeSmartPark permet ampliar reservar en qualsevol moment.

De moment, l'empresa, que opera a Barcelona i a Madrid i que ha estat seleccionada pel programa BStartup10 de Banc Sabadell, promet a aquells usuaris que posin la seva plaça a lloguer uns ingressos d'entre 90 i 150 € al mes.

 

Avui et destaquem
El més llegit