L'Obra Social La Caixa convoca 227 beques de postgrau

El programa destina 22,4 milions d'euros a donar l'oportunitat als estudiants a accedir a les millors universitats i centres de recerca del món

Presentació del programa de beques | Europa Press Presentació del programa de beques | Europa Press

L'Obra Social La Caixa ha convocat una nova edició del programa de beques de Postgrau, en marxa des del 1982, amb el qual s'ofereixen 227 beques per valor de 22,4 milions d'euros.

L'objectiu d'aquestes beques és donar l'oportunitat als estudiants més brillants d'accedir a les millors universitats i centres d'investigació del món per impulsar el desenvolupament de tota la societat, ha explicat la fundació bancària en un comunicat aquest divendres.

Del total de 227, s'ofereixen 65 beques per cursar estudis de postgrau en universitats europees, 55 beques de postgrau en universitats i centres d'Amèrica del Nord i Àsia-Pacífic i 20 beques per cursar estudis de doctorat a Espanya.

Hi ha 87 beques més que es dirigeixen a investigadors de totes les nacionalitats, entre les quals hi ha 57 per cursar estudis de doctorat a Espanya amb l'acreditació d'excel·lència de Severo Ochoa o María de Maeztu i en els instituts d'investigació sanitària Carlos III, i 30 per investigar en l'Estat.

El programa de beques de l'Obra Social La Caixa és considerat el més important d'Espanya i un dels més rellevants d'Europa pel volum i importància econòmica de les beques i fins ara ha invertit en elles més de 241 milions d'euros.

L'obra social pretén triplicar el pressupost dedicat a programes d'investigació, quelcom que preveu en el Pla Estratègic 2016-2019, que mostra una decidida aposta per la investigació a través tant de la formació com del suport a projectes d'excel·lència.

Més informació
La Caixa destina 688.000 euros a projectes interculturals a Catalunya
La solidaritat de La Caixa amb 11 milions de persones
Una Europa social?
Avui et destaquem
El més llegit