Macarrons gratinats amb positivisme

"El millor del periodisme no és treure grans exclusives, sinó explicar bones històries"

El racó del lector de VIA Empresa El racó del lector de VIA Empresa

VIA Empresa ha complert 7 anys i això em recorda a quan estava acabant la carrera. Vaig descobrir aquest diari farà uns quatre anys, quan un dels meus mentors periodístics d'una de les meves moltes etapes de pràctiques em va fer el descobriment -gràcies Albert Closas!-. Era per un reportatge que havia de fer un estiu en què no passava res, i en una de les meves idees de becària ignorant, en Closas em va dir: "Mira't aquest reportatge de VIA Empresa. Ho fan molt bé aquests. Sempre hi trobo coses interessants". Com a becària aplicada vaig fer cas i sí, hi vaig trobar coses interessants, però sobretot hi vaig trobar una manera de veure les coses amb un bon rotllo i una vitalitat que sovint escasseja als mitjans.

'No news, good news', que diu la dita. Una dita que al VIA destrossen i s'agraeix. Sí, jo també sóc del gremi. Del periodisme i de l'economia; però avui escric com a lectora. Una lectora que -per sort o per desgràcia- sap de primera mà l'esforç que suposa informar bé i aportar un diferencial, una marca, un toc personal que, sense saber com, enganxa. Una lectora que aprecia que hi hagi mitjans perspicaços per donar la volta a les informacions que s'han anat repetint tot el dia, que sàpiguen fer d'un negoci una història de vida o d'una crisi, una metàfora i un aprenentatge.

"El millor del periodisme moltes vegades no és treure grans exclusives, sinó explicar bones històries"

El millor del periodisme moltes vegades no és treure grans exclusives, sinó explicar bones històries. D'aquelles que perdurin, que d'aquí uns mesos o uns anys recordis "aquell reportatge tan interessant que vaig llegir en aquell diari i que parlava de tal". Històries que, més enllà del que diguin els polítics o els economistes o els grans personatges del nostre non-stop mediàtic, aportin alguna cosa més que paraules. Jo encara recordo el primer reportatge que vaig llegir al VIA fa quatre anys. Era sobre els robots i noves maneres de treballar, res de nou, però molt novedós en com estava explicat, amb veus que encara no havia descobert i punts de vista que cridàven l'atenció. El diferencial d'agafar el de sempre, donar-hi deu voltes, posar-hi formatge i gratinar-ho, i ja veureu com queda molt més bo.

I és per això i molts altres motius que dono les gràcies a l'equip del VIA, que no és el mateix equip que quan el vaig descobrir fa ja quatre anys, però que ha sabut mantenir la mateixa vitalitat i frescor en l'atrafegat laberint de la informació diària. Per posar una mica de llum en el garbuix que és això de l'economia, per ensenyar-nos que les bones notícies també són dignes d'una bona història i per posar sempre la cirereta del pastís. Felicitats.

El Racó del Lector és una secció per compartir experiències, donar el teu feedback o fer algun suggeriment de tot allò que t'agradaria llegir o escriure. Escriu-nos a lectors@viaempresa.cat

Més informació
De “El Aullido Clandestino” a VIA Empresa: el vell periodisme
Fer VIA és una filosofia de vida
La brillant aventura de VIA Empresa
Avui et destaquem
El més llegit