N Sra del Portal 2013: el cor de Batea

Aquest vi fa doblet als Premis Vinari 2014 aconseguint l'Or pel Millor Rosat de Catalunya i també el reconeixement al Millor Rosat de Producció Ecològica

Celler Piñol és un celler familiar situat a Batea, a la Terra Alta, entregat a l'elaboració de vins d'alta expressió que a més d'un i una ens fan somiar. Ells diuen que es dediquen a "l'elaboració de veritables obres d'art embotellades".

El temps, la bona acceptació en els mercats i els reconeixements tant nacionals com internacionals, els hi donen la raó. I al recent acte de lliurament dels Premis Vinari 2014, aquest celler ha fet doblet amb el seu nou vi rosat "Nuestra Señora del Portal 2013", guanyant en la categoria de "Millor rosat" i també la distinció especial de "Millor rosat de producció ecològica". A més, és l'únic celler que ha repetit i guanyat el màxim reconeixement en les dues edicions que portem dels Premis Vinari, amb la medalla d'Or pel "Portal Negre 2011" com a "Millor negre de criança" de Catalunya el 2013 i, enguany, el torn del rosat.

És d'enhorabona que la primera anyada que treuen al mercat d'aquest rosat aconsegueixi els màxims guardons dels Vinari, deixant petjada en el concurs de tast a cegues, on tots els vins finalistes s'han tastat almenys en dues ocasions diferents, per confirmar les qualitats, contrastar-les i puntuar-les entre la resta de vins rosats catalans.

El Portal rosat 2013 està elaborat amb un cupatge de 75% garnatxa negra i 25% de sirà procedents de vinyes velles. Tot i que la casa té una imatge clàssica, aquest vi se'ns presenta amb un aspecte més modern i juvenil, amb un estil amable i ben fresc que no ens fa pensar massa en repetir una copa, i una altra, i una altra... Té un color vermell-rosat viu, net i brillant, per la seva joventut. Al nas presenta una gamma de fruites vermelles dolces com maduixes, gerds, i també de crítics, de mandarines, combinades amb aromes florals. Un cop a la boca, ens trobem davant d'un vi amb una entrada molt fresca, d'acidesa present ben equilibrada amb la calidesa de l'alcohol (té 14%) i voluminós. Té un final persistent, agradable, amb records de la fruita vermella i carnós. Ens acompanyarà molt bé plats amb pasta, carns blanques i arrossos.

En definitiva, Nuestra Señora del Portal té classe, i com sostenen a la Terra Alta està fet amb "cos i ànima", i amb el cor, el cor de Batea.


Setmanalment, VIAempresa presentarà un vi català, dins el cicle Tastos, amb la col·laboració del diari dels vins catalans Vadevi 

Avui et destaquem
El més llegit