30 anys premiant projectes que han canviat el món

El Premi Jove Empresari ha celebrat aquest any els seus 30 primers anys de vida. 30 edicions reconeixent a les empreses que han assolit una rellevància significativa i a les persones, els empresaris i empresàries que amb determinació, innovació i valentia sobresurten de manera tangible en la nostra comunitat i en el món. Un acte que, en essència, vol homenatjar la figura de l’empresari, des dels emprenedors, fins als autònoms, i també la de tots aquells joves compromesos a ser-ho algun dia. 

És necessari reconèixer la nostra importància i fortalesa com a comunitat empresarial, i el paper indispensable que juguem en la prosperitat de la nostra societat. Perquè si hi ha alguna cosa que tenen en comú totes les empreses que s'han presentat al llarg de la història d’aquests guardons, més de 3.000 en total, i en general totes aquelles que avui obriran la persiana per viure una nova aventura, és precisament l'esforç i el treball dur. Dos valors i dues característiques que no només modelen les nostres empreses, sinó que també modelen la nostra mentalitat i el nostre caràcter, convertint-nos en líders més capaços i resilients. 

"És necessari reconèixer la nostra importància i fortalesa com a comunitat empresarial"

A l’AIJEC sabem bé que no hi ha èxit empresarial sense esforç, ni tampoc que aquest èxit es pugui aconseguir en solitari. Per això, l'altre pilar de l'èxit de qualsevol emprenedor és la comunitat, aquest valuós ecosistema empresarial que ens envolta. Darrere de cada empresa amb èxit trobem una comunitat d'empresaris que comparteix experiències, coneixements i recursos per assolir un objectiu comú: crear riquesa i ocupació. La comunitat empresarial és un recurs inavaluable que ofereix suport, orientació i alè. Un lloc segur on les idees flueixen lliurement, on les connexions es forgen i on es fomenta la col·laboració. 

En un món canviant, ple de reptes i en constant evolució, és vital aprofitar l'ecosistema empresarial que ens envolta. Un ecosistema que inclou organitzacions, institucions, recursos i polítiques que poden donar suport i accelerar el nostre progrés. Des d'incubadores i acceleradores, fins a programes de finançament i oportunitats de networking, és vital estar informats i participar activament d’aquesta xarxa per aprofitar-ne al màxim els seus beneficis.

"En un món canviant, ple de reptes i en constant evolució, és vital aprofitar l'ecosistema empresarial que ens envolta"

Francesc Julià Ametller, de Kave Home, s’ha convertit en premi Jove Empresari número 30. Una xifra que ens recorda que les oportunitats només cal sortir a buscar-les. I que no podem quedar-nos de braços plegats esperant. Com a empresaris i empresàries necessitem que algú cregui en nosaltres. En el nostre enginy, la nostra innovació i en la nostra passió. Que apostin per les nostres idees, la nostra revolució i els nostres valors. Però nosaltres també hem de creure en nosaltres, en la nostra història, i sortir fora, adaptar-nos als nous mercats, a les noves circumstàncies, i fer-ho de forma àgil i resolutiva. Sempre amb el convenciment que l'esforç i el treball dur són el fonament del nostre èxit, la comunitat és el nostre suport emocional i l'ecosistema empresarial ens proporciona eines per assolir noves fites. 

Les oportunitats són infinites quan ens unim. I el teixit empresarial jove de casa nostra ho sabem, ho reconeixem i ho premiem. Nits com la viscuda en aquesta 30a edició del Premi Jove Empresari ens encoratgen a continuar plegats escrivint històries d'èxit que inspirin a les generacions futures.

Més informació
Francesc Julià (Kave Home) s’endú el 30è Premi Jove Empresari
L’AIJEC busca el millor jove empresari de l'any
Carlos Duran obté el premi Jove Empresari
Avui et destaquem
El més llegit