Relleu generacional i generositat

Aquest 2018 per la nostra empresa, Amat Immobiliaris, representa un any on coincideixen dos fets importants, el 70è aniversari de l'empresa i el relleu generacional entre la segona i la tercera generació. Per a qualsevol empresa familiar hi ha dos factors d'èxit que van succeint durant la seva història. Per una banda, el més evident de qualsevol empresa, que és l'èxit de mercat, el fet de ser competitiu en el seu sector i mercat.

Per altra banda, i afegit al fet de ser competitiu en un mercat, és l'èxit dels diferents relleus generacionals que poden anar succeint al llarg del temps. Així que durant diferents períodes de la història les empreses familiars podran sobreviure si es compleixen els dos factors d'èxit.

Més info: Homedes: "L'immobiliari ha après molt poc de la crisi"

Podem bàsicament parlar del relleu generacional en el qual estem immersos a Amat Immobiliaris. Nosaltres som una família empresària on la direcció de l'empresa la porten directament familiars, així que el relleu inicialment es centra molt en un tema executiu, i progressivament en un tema de lideratge estratègic de la tercera generació. Pot ser públicament sembla un fet que un dia s'executa i ja està, però darrere de qualsevol relleu generacional, com a mínim del nostre, hi ha moltes hores de feina. Hi ha un període llarg de preparació i treball previ, una transició i una consolidació del relleu. Cada família empresària és un món diferent i aquestes fases o períodes seran diferents, és segur que hi ha tants models de relleu generacional com famílies empresàries. Però una cosa segur que caracteritza la majoria relleus generacionals que han estat exitosos, que és la generositat. Sense aquest valor, probablement cap relleu generacional es farà de forma més o menys tranquil·la per a la família i per a l'organització.

"Cada família empresària és un món diferent; és segur que hi ha tants models de relleu generacional com famílies empresàries" 

Generositat de qui? Doncs generositat de la generació sortint, que cedeix part de la propietat i s'aparta de la direcció diària de l'empresa. Generositat també dels treballadors, que en la nostra empresa hi ha una part significativa de l'equip que ha treballat molts anys braç a braç amb la segona generació, i ara s'adapta a una nova direcció de la tercera generació. I sobretot generositat dels membres de la tercera generació, que accepten un lideratge concret en la direcció d'entre tots els membres de la generació entrant. I finalment, la tercera generació assumim el llegat amb generositat perquè esperem poder transmetre'l a la quarta generació quan arribi el moment.

"La tercera generació assumim el llegat amb generositat perquè esperem poder transmetre'l a la quarta generació"

Nosaltres avui en dia estem plenament immersos en aquest procés, ja hem fet passos molt importants, però encara estem en ple procés d'execució del relleu, i sobretot en un procés d'adaptació on tots hem de trobar el nostre nou lloc. El més important és que ambdues generacions compartim valors i tenim el compromís d'aconseguir que Amat Immobiliaris sigui una empresa que aporti valor als seus clients i on els seus treballadors treballin a gust.

Més informació
La Cecot premia les germanes Amat per la seva trajectòria professional
"Ens haurem d'acostumar a elevar la vista i entendre que Barcelona és ja tota l'àrea metropolitana"
Avui et destaquem
El més llegit