Una aposta comuna per la tecnologia i el talent

Mobile World Capital Barcelona va néixer poc abans que VIA Empresa. Hem crescut junts i hem fet camí compartint un objectiu comú: l’aposta per la tecnologia i per les persones que fan possible que siguem, més que mai, un país de talent.

Més info: Carlos Grau: "La tecnologia ens ajudarà a prevenir futures pandèmies"

Des dels inicis de MWCapital hem tingut clar els àmbits d’actuació en què ens havíem de moure per fer de Barcelona la capital del mòbil. Som un hub digital de referència a escala internacional i un referent de col·laboració publico-privada que ens permet refermar-nos al capdavant del món de la innovació en moltíssims àmbits. Estem decidint com serà la nostra societat del futur i quin és l’impacte que volem que hi tingui la tecnologia, posem a prova la 5G des de fa un parell d’anys i ho seguirem fent per desenvolupar serveis associats que ara encara ens costa imaginar i, no només això, som amb els professionals que investiguen, treballen i que gestionaran aquesta nova societat que estem construint. I podria seguir, però en definitiva, tal com fa VIA Empresa, el que fem és parlar del futur. D’un futur connectat que ja és aquí, al que ens hem d’adaptar i que ens obliga a transformar-nos.

Com que parlem d’una trajectòria que ja comença a ser notable, vull recordar el naixement de 4YFN. El 2014, tant MWCapital com VIA Empresa érem joves, però vam viure l’eclosió d’un sector que bullia a la ciutat i que ens va catapultar a ser algú en el món de l’emprenedoria a escala mundial. La creació de 4YFN per nosaltres sempre serà una fita a destacar i més perquè avui és un referent per al món emprenedor i una cita obligada per a les startups d’arreu. Ser la capital del mòbil ens ha permès consolidar una comunitat i cohesionar-la durant tot l’any. I, a més, fer- ho compartint coneixement i posant la nostra ciutat com a banc de proves per a crear i fer créixer projectes.

"Donant veu a aquests professionals valents fem gran Barcelona i ensenyem que emprendre des de casa nostra és una gran manera de viure i fer negoci"

Al primer 4YFN hi va ser l’equip de VIA Empresa. Gràcies Laia i Neus! El meu equip ho recorda com si fos ahir. Gràcies també a tota la redacció que ha format part de Via Empresa en tots aquests anys per no dubtar mai a l’hora de donar veu als emprenedors, des dels que vénen de l’ecommerce, als que vénen de la industria 4.0, i als que aposten per la transferència de tecnologia -com els que surten de casa nostra amb cada convocatòria que tanquem a The Collider-. Donant veu a aquests professionals valents fem gran Barcelona i ensenyem que emprendre des de casa nostra no només és possible, sinó que és una gran manera de viure i fer negoci.

I segueixo amb els agraïments d’aniversari, perquè una història com la que estem construint per Barcelona no seria possible sense la tecnologia. Per això, gràcies VIA Empresa per creure en què Barcelona és sinònim de tecnologia i per explicar-ho amb rigor, donant veu al talent i apostant, amb contundència, per aquest futur digital al que ens adrecem.

L’any 2013, coincidint amb el naixement de VIA Empresa, vam viure l’inici de la comercialització de la tecnologia 4G a Espanya. Des de llavors ha crescut de forma exponencial i ningú s’imagina ja l’ús del telèfon mòbil o d’altres dispositius electrònics sense connexió a la xarxa. Però aquesta xarxa ha de créixer molt més i set anys després ens trobem davant de l’arribada amb força de la tecnologia 5G, que canviarà totalment la nostra vida. Canvia l’entorn, la societat i la tecnologia. I les persones hem de transformar-nos i evolucionar també cap a aquesta nova societat.

"Els propers anys seran tant o més intensos que aquests últims set a nivell d’innovació i tecnologia perquè ens enfrontem a un repte majúscul i molt ambiciós: construir una societat digital més justa, sostenible i inclusiva"

Els propers anys seran tant o més intensos que aquests últims set a nivell d’innovació i tecnologia perquè ens enfrontem a un repte majúscul i molt ambiciós: construir una societat digital més justa, sostenible i inclusiva. Som en plena revolució i construïm aquest nou entorn mentre fem camí. I això, tant tecnològicament com mediàticament, és apassionant.

Ens esperen uns anys intensos, durs i on la tenacitat i el treball en xarxa serà més necessari que mai. Per això hem de seguir donant veu a la realitat del nostre país, apostant per la innovació i per tots els i les professionals que lideraran la nostra societat en els propers anys. Gràcies VIA Empresa per fer territori, per descobrir històries úniques i per haver narrat què vol dir ser la capital mundial del mòbil.

Per molts i molts anys.

Més informació
Els 7 pecats capitals de VIA Empresa
Quatre anys exponencials i mig
Avui et destaquem
El més llegit