La digitalització, essencial per activar el futur de les PiMEs

La revolució tecnològica ha canviat les nostres vides en pocs anys i continuarà fent-ho de manera exponencial en el futur més pròxim, no només a nivell social, sinó també en l'àmbit laboral i professional. En aquesta línia, la transformació digital de les empreses suposa un canvi en les organitzacions derivat de la integració de capacitats, tecnologies i serveis digitals, constituint un element fonamental per a l'increment de la productivitat, la internacionalització, el creixement potencial i la reducció de les bretxes socials.

Però, actualment, és una realitat desigual, especialment quan ens fixem en les PiMEs que essent la base del nostre teixit productiu i generant més de 10 milions de llocs de treball abans de la pandèmia només el 14% de les empreses del nostre país tenia un pla de digitalització. Tenim una oportunitat històrica d'avançar aquesta tan necessària transformació digital via el Pla de Digitalització de Pimes 2021-2025 establert mitjançant els Fons Next Generation EU que s'invertiran al nostre país.

Cal facilitar el salt de les PiMEs i els professionals autònoms a una nova etapa on la digitalització dels seus negocis i serveis sigui del tot efectiva

Cal facilitar el salt de les PiMEs i els professionals autònoms a una nova etapa on la digitalització dels seus negocis i serveis sigui del tot efectiva, dotant-los de coneixements i facilitant-los l'adquisició d'habilitats en l'ús de les eines digitals per tal que les puguin integrar eficientment en el seu pla empresarial. En aquest context, des de la Fundació Mobile World Capital i en el marc de la Mobile Week Barcelona, volem contribuir a impulsar aquesta digitalització: el pròxim dimecres 30 de març a l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm celebrem el PiMEs Day, adreçat als professionals autònoms, emprenedors i de PiMEs.

La jornada comptarà amb tallers de comerç electrònic i màrqueting digital, assessorament personalitzat per a la creació de plans de digitalització, sessions per explicar l'accés al kit digital (programa del govern d'Espanya per impulsar la digitalització de les petites i mitjanes empreses) i xerrades sobre temes tan diversos com ciberseguretat o igualtat de gènere en entorns laborals. Ho farem de la mà dels millors experts, com Pimec, Barcelona Activa, UOC, All Women Tech i Cibervoluntarios, i amb el suport de CaixaBank i Damm. Només cal inscriure's a la web i ja està: són activitats gratuïtes i obertes a tots els professionals autònoms i de PiMEs.

Més informació
Mobile Week, els vímets d'una condició ciutadana digital
Avui et destaquem
El més llegit