El directiu de la crisi

Una nova modalitat de directiu afavoreix la rendibilitat de l'empresa

L'actual crisi econòmica ha comportat, i de fet encara comporta, nombrosos i importants canvis que afecten amb més o menys mesura el conjunt de la societat. L'àmbit econòmic i empresarial, i el seu entorn immediat, són els que n'han rebut més directament les conseqüències i, encara més l'empresarial, composat en un 95% de petita i mitjana empresa (PIME).

I qui pot ajudar a aquestes empreses a desenvolupar-se en els temps actuals?

Els interim managers o altrament anomenat, externalització de serveis directius. L'externalització està encapçalada per aquells directius professionals que actuen en les empreses en modalitat temporal, també anomenada head‐renting, amb contractació d'obra i serveis, per la qual cosa no suposen un cost fix per a l'empresa, ni de contractació ni de finalització. Un cop acabada la missió "desapareixen", deixant una herència sòlida, i amb l'assoliment d'uns resultats totalment objectivables i mesurables, de manera que la rendibilitat de la inversió és fàcilment quantificable.

Vèncer la resistència al canvi de l'organització empresarial, aportar flexibilitat i una gestió més àgil, ja sigui per a dinamitzar l'equip comercial o per iniciar una internacionalització de l'empresa, gestionar una recapitalització financera o buscar recursos i fonts de finançament alternatius (private equity, venture capital…) haurien de ser els principals objectius per a externalitzar aquests serveis directius. A més, l'organització existent i l'staff directiu no veuen aquesta figura com la d'un competidor, sinó com la d'un aliat, ja que la missió exigeix un objectiu i una data d'inici i de finalització.

Avui et destaquem
El més llegit