Emprenedors, aprofitem aquesta oportunitat!!

Barcelona és una ciutat emprenedora, és un tarannà que es respira a cada cantonada. Actualment l'ecosistema emprenedor està en molt bon moment. Encara ens falta camí per recórrer, però ja portem uns anys, ja hi ha hagut bons i grans casos d'èxit. Aquests emprenedors d'èxit han tornat a emprendre o inverteixen en altres emprenedors, el mateix sistema es retroalimenta. Les empreses tradicionals, veient l'evolució de la tecnologia, el què està passant a altres sectors, tenen clar que han d'estar al dia, que han d'estar a prop i col·laborar amb les startups per continuar sent grans empreses pioneres i, per tant, l'economia tradicional i la nova economia comencen a interactuar. Cada cop hi ha més inversors locals i els internacionals tenen interès en les startups d'aquí.

Sí que és cert que localment no es cobreixen totes les fases d'inversió, i que els inversors internacionals estan interessats a partir de certa grandària, però ambdós estan ampliant espectre i cada cop hi ha més oportunitats per fer realitat els somnis dels emprenedors.

"Cada cop hi ha més inversors locals i els internacionals tenen interès en les startups d'aquí" 

Aquests dies tenim el Mobile World Congress (MWC), l'esdeveniment de referència a escala mundial del sector del mòbil. Durant una setmana tots els ulls estan centrats en la nostra ciutat. Per això, com a emprenedors, aprofitem aquesta oportunitat!

Aquest tarannà emprenedor de la ciutat ha fet que el MWC funcionés com a catalitzador; com a ciutat hem sabut aprofitar l'oportunitat, i entre les iniciatives que s'han creat, està el 4YFN, l'espai que tenim els emprenedors per donar-nos a conèixer. El 4YFN neix arran d'una iniciativa de ciutat, per donar un espai a les startups tecnològiques com a complement al MWC, i ara s'ha convertit en un esdeveniment de referència per Barcelona. Per a les startups en fase inicial o aquelles en fase de creixement, no consolidades, és sens dubte l'esdeveniment on estar. Donada la grandària del MWC, és difícil que et trobin, en canvi, el 4YFN (tot i que ha crescut molt respecte del seu primer any, aquest any ja és el cinquè) encara té una mida adequada perquè et puguin trobar i et puguis fer visible.

Podríem dir que abans, els inversors i, sobretot les grans empreses, venien a veure què passava, amb un punt més de curiositat que d'interès de negoci. Però ara, es nota que tothom ve a buscar oportunitats reals, d'invertir, de col·laborar, de fer negoci. Si et planifiques bé aquests dies, poden sortir molt rentables, condensant en unes hores feina de mesos. En tres dies que dura l'esdeveniment es poden aconseguir més de 20 reunions interessants, que si les haguéssim d'aconseguir d'una altra forma, ens costarien temps i diners. Emprenedors, aprofitem aquest esdeveniment per veure'ns principalment amb tres tipus d'agents

  • Inversors, tant nacionals com internacionals: venen buscant projectes interessants, hi dediquen temps, i el que és més important, et donen feedback sobre el teu projecte, tant acabin invertint o no a la teva empresa. Entendre què busquen, quins reptes plantegen al teu projecte, què els hi crida l'atenció és una informació molt valuosa que hem d'aprofitar.
  • Empreses: cada cop més, les empreses volen tenir algun tipus d'interacció amb les startups, tenim maneres diferents de pensar, actuar, i de veure el futur. Els departaments d'innovació saben que tot està canviant, i la mirada d'una startup ajuda a replantejar-se el seu statu quo, i per a les startups és una bona ocasió d'entendre les inquietuds de les grans empreses.
  • Premsa: és un esdeveniment ple de premsa, busquen projectes interessants, curiosos, diferencials, noticiables. És important atraure la seva atenció, ja que si es fan ressò del nostre projecte, ens facilitarà arribar a inversors i clients.

 

Però no és aquest l'únic profit que podem treure de l'esdeveniment, hi ha workshops, xerrades, panells,... tots ells amb persones amb experiència, que ja han passat pel que les startups estem passant, i no hi ha millor manera d'aprendre i inspirar-se que amb algú que ja ho ha fet.

Tenim la sort de tenir el Mobile World Congress a Barcelona que, complementat amb el 4YFN, ens porta a la nostra meravellosa ciutat a persones d'alt nivell, decision makers de la seva empresa, disposats a compartir i escoltar, hem d'aprofitar-ho i treure-li rendiment.

El MWC aporta a la ciutat una finestra al món, és una oportunitat per a mostrar-nos com som, el que tenim, el que podem fer. Tenim tots els ulls mirant-nos i tenim persones rellevants que venen a la nostra ciutat, només és de visibilitzar el que ja tenim: talent, negoci, ambició i una ciutat única al món.

Més informació
"Sent emprenedora la teva vida és un Tetris"
El MWC i el 4YFN, claus per l'ecosistema digital de Barcelona
Bwom, el Fitbit més íntim
Avui et destaquem
El més llegit