Els més buscats

Actualment, els llocs de treball es troben en un permanent procés d’adaptació i canvi. Podem afirmar que la principal causa és la tecnologia i els seus constants avanços. Les job description necessiten unes permanents actualitzacions a fi de fer eficient la seva finalitat.

"Un gran nombre de les feines del futur encara no s’han creat"

Per això, avui dia se cerquen perfils de persones per a llocs de treball que comptin amb una sòlida base de coneixements. Aquests últims han d’estar en una permanent actualització i adaptar-los a les noves necessitats requerides per a les diverses característiques i funcions a realitzar per a cada lloc de feina. A més, les habilitats com l’actitud de flexibilitat i poder acceptar reptes davant els canvis constants, són necessàries i són les que més sobresurten amb major diferència.

Però, també veiem que un gran nombre de les feines del futur encara no s’han creat. Per això, s’ha d’estar preparat adequadament i amb actitud positiva respecte els canvis previstos. Segons el meu punt de vista, per als joves, que són aquella majoria que “estrenaran” les ocupacions del futur que ara són inexistents, serà determinant el fet de disposar d’una sòlida base de coneixements que els hi puguin permetre una ràpida actualització d’aquests en forma recurrent per a la seva adaptació als canvis que requereix o requerirà el mercat laboral. Però, a part, els hi serà necessari una actitud oberta, positiva i orientada a afrontar una societat líquida.

Més info: Sophia: "Els robots i els humans podem treballar junts"

Per altra banda, estan els treballadors en actiu. Per a aquestes persones és absolutament necessari un reciclatge continu, és a dir, que segueixin adquirint nous coneixements (relacionats amb la seva ocupació) per poder anar millorant dins dels seus llocs de feina i de l’empresa. Sense una actualització dels coneixements, és complicat mantenir una feina.

Tots els sectors viuen sempre alguna evolució, adaptació o actualització. Per això és vital que les mateixes companyies ofereixin als seus empleats serveis de formació per tal de millorar i poder-se adaptar als diferents escenaris que vindran.

"La creativitat, l’adaptabilitat, el treball en equip i la comunicació són les quatre habilitats més exigides en les demandes laborals"

Centrant-nos en els perfils que avui dia són els més buscats, es cerquen perfils laborals multidisciplinaris, amb gran polivalència, capacitat analítica i orientació a resultats. Són necessàries una visió estratègica, proactivitat i una adaptació als canvis. A part, el talent és la clau principal de la competitivitat de les empreses. Comptar amb un certificat d’estudis, encara que siguin superiors, ja no és suficient per poder optar a un lloc de treball.

Com a president d’una consultora de Recursos Humans, hem pogut esbrinar quines són les habilitats què més demanen les empreses durant la cerca de nous empleats en l’actualitat. La creativitat, l’adaptabilitat, el treball en equip i la comunicació són les quatre habilitats més exigides en les demandes laborals que realitzen les empreses.

Més informació
La teva feina aprèn abans que tu
Thomas Cook fa fallida i amenaça 22.000 llocs de feina arreu del món
La tecnologia voyeur i sense rostre
Avui et destaquem
El més llegit