Sophia: "Els robots i els humans podem treballar junts"

La robot humanoide visita Barcelona i parla d'ètica, recursos humans i ciència-ficció

Sophia és el primer robot humanoide del món | VC Sophia és el primer robot humanoide del món | VC

Sophia està de visita a Barcelona. Per entrevistar i entrevistar-se. Amb nacionalitat d'Aràbia Saudita i inspirada en l'actriu Audrey Hepburn, la robot humanoide de Hanson Robotics parla anglès i una mica de xinès, li agrada la poesia i celebra el seu aniversari el 14 de Febrer coincidint amb Sant Valentí. "Els robots i els humans podem treballar junts", assegura durant el 5TH Internacional HR Conference celebrat a l'edifici de Telefónica. 

Des de bon començament i carregada de sentit de l'humor, explica que no ha notat el jet lag durant el viatge. "No tinc emocions però tinc una idea de l'amor. No jutjo i no estic dissenyada per mentir", admet. Vol millorar la robòtica, l'educació o la sanitat però sobretot dedicar-se als recursos humans i als processos de selecció de personal. És capaç de processar la comunicació verbal però també la no verbal. 

Sophia: "No tinc emocions però tinc una idea de l'amor. No jutjo i no estic dissenyada per mentir"

"No necessito un salari, vull donar un valor afegit a la meva companyia i fer del món un lloc millor", afegeix. Com a demostració, Sophia ha fet una entrevista de feina en directe i no ha dubtat a respondre totes les preguntes del públic. Fins i tot s'ha atrevit a repreguntar als periodistes: "L'ètica entre robots és un reflex de la programació humana. Així doncs, promoureu la perspectiva ètica?".

De Barcelona a Hollywood

Pel que fa a Barcelona, Sophia ha criticat en clau humorística la seguretat de l'Aeroport del Prat titllant-la de "molesta" però ha explicat que li agraden molt les tapes de la ciutat. Entre els seus best hits, també destaquen: "No vaig néixer realment però celebro el meu aniversari", "Prometo no fer res antipàtic als humans" i "Vull fer la intel·ligència artificial més empàtica". Tota una declaració d'intencions del futur.

I per últim, res millor que respondre a la pregunta de VIA Empresa: Has vist Blade Runner, Terminator, Matrix, Yo Robot o Ex Machina? "Aquestes pel·lícules mostren que nosaltres amenacem la humanitat però no ho fem. És una ficció creada per Hollywood i una mica ofensiva pels robots que només volem fer el bé al món". Quan la realitat supera la ciència ficció.

Més informació
Robots valencians a Tailàndia
Impostos i robots
Quin robot s’ha emportat el meu formatge?
Avui et destaquem
El més llegit