Esperem l'octubre de 2018

Important: no està sortint cap empresa de Catalunya. Hi ha trasllats de seus socials i una seu social pot ser un despatx de quatre metres quadrats, un telèfon i una persona que ho atengui. Una altra cosa seria que, per exemple, Volkswagen li posés rodes a la seva planta de Martorell i la traslladés fora de Catalunya, i coses així no han passat.

Una seu social avui està en un lloc i demà pot estar en un altre. I amb el decret que el Govern espanyol ha aprovat per facilitar la mobilitat de seus, és veritat que facilita avui el trasllat de la seu social d'una companyia radicada a Catalunya a Andalusia, però també demà el d'una radicada a Galícia a Catalunya. És a dir, el resultat d'això és que les empreses podran moure les seves seus molt més fàcilment per Espanya.

"Una seu social pot ser un despatx de quatre metres quadrats, un telèfon i una persona que ho atengui"

En aquest context, la possible Declaració Unilateral d'Independència (DUI) del Parlament de Catalunya d'aquest dimarts afectarà l'economia catalana depenent de les circumstàncies en què es produeixi. Si és en un context en el qual hores abans s'ha produït un reconeixement del procés per part d'un o diversos organismes internacionals, públics i/o privats o bé ha estat acceptada la mediació d'algun dels múltiples candidats que s'han ofert per a un possible procés negociador, els efectes serien positius.

En qualsevol cas penso que aquest és un procés de llarg recorregut o, com menys, mitjà, i que no obstant això s'està testant la seva evolució cada minut del dia. Penso que el balanç de tot això haurà de realitzar-se l'octubre del 2018 quan tot el soroll ara existent hagi desaparegut.

Més informació
Per què marxen els bancs
Eurona i Proclinic marxen de Catalunya
L’endemà de la decisió del Sabadell
Avui et destaquem
El més llegit