La col·laboració global del sector, estratègica per a Barcelona

Barcelona s'ha consolidat en els últims anys com un referent en l'ecosistema d'innovació empresarial, el 5è hub tecnològic a escala europea. La ciutat compta amb més de 1.100 startups, el 34% de les 3.258 que hi ha a Espanya. Som prolífics pel que fa a nombre de companyies, però el més important és que aquestes són cada vegada més madures. Ho prova, entre d'altres, el fet que la inversió mitjana que reben les startups espanyoles s'ha doblat els darrers anys: d'1,8 a 3,39 milions d'euros, amb rondes d'inversió cada vegada més rellevants.

Els motius de la consolidació de l'ecosistema són diversos, però un de destacat és l'aposta i la tracció conjunta de tots els agents del sector, que des de fa anys col·laboren de forma conjunta per impulsar-lo. Una prova és el 4YFN, plataforma de negocis que posa en contacte a startups, inversors, institucions públiques i grans companyies. L'esdeveniment ha tornat a mostrar en aquesta cinquena edició que l'emprenedoria s'ha arrelat a Barcelona i que la innovació forma part del seu ADN. La ciutat i el seu ecosistema són nuclis idonis per generar empreses, atreure talent i fer créixer els professionals que lideren la transformació digital.

"El 4YFN ha demostrat que l'emprenedoria s'ha arrelat a Barcelona i que la innovació forma part del seu ADN"

Les oportunitats per l'ecosistema es maximitzen amb l'aposta de Barcelona pel 5G. La nova generació de tecnologies mòbils suposarà un punt d'inflexió, un canvi similar al que va suposar el pas de la tecnologia fixa a la tecnologia mòbil. El 5G permetrà el desplegament massiu del big data, l'alta definició, la realitat virtual o el vehicle connectat i transformarà sectors estratègics com la salut, les ciutats intel·ligents, el transport, l'automoció o l'entreteniment. 

5GBarcelona proposa fer de Barcelona un laboratori obert i neutral per validar i testar de manera holística aplicacions i serveis de 5G. Una oportunitat única per posicionar, de nou, Barcelona com a capdavantera en innovació. També una nova oportunitat per l'ecosistema emprenedor, que s'erigeix com a font inesgotable de talent, d'innovació i de testeig.

Barcelona vol posicionar la ciutat com el hub digital europeu de referència en 5G. I un punt clau de la seva proposta serà una vegada més la col·laboració de tots els agents de l'ecosistema. El 5G serà una realitat, i l'impuls, el valor i el resultat de la seva implementació dependrà, en bona mesura, de la capacitat de col·laboració del sector. Cal mantenir l'actual compromís i tracció de tots els agents de l'ecosistema. Emprenedors, pimes, corporacions, centres de recerca i tot tipus d'institucions públiques han de seguir aprofitant sinergies perquè Barcelona, com a capital mundial del mòbil, continuï liderant la innovació empresarial.

Més informació
5G: de la internet dels camells a la internet de les persones
Antropologia del Mobile World Congress
Emprenedors, aprofitem aquesta oportunitat!!
Avui et destaquem
El més llegit