Estimulant el talent professional: tendències

Avui dia, vivim moments plens d'oportunitat de fer les coses diferents a com les fem ara!! què us suggereix aquesta frase, la compartim o simplement pensem, "i perquè hem de canviar res"?

De vegades podem trobar-nos en aquest dilema, provar o no coses diferents, quan hem de prendre alguna decisió important, o potser la gestió d'un conflicte. Caldrà esbrinar quina és la nostra predisposició al canvi. Estem preparats per acceptar el canvi i afrontar ho amb seguretat? Estem preparats per acceptar les nostres limitacions i apostar pel nostra desenvolupament?

Si volem estimular el propi talent, o el dels altres hem d'estar preparats pel canvi, atrevir-nos a fer les coses de diferent manera. Aquest serà el primer pas.

Darrerament s'observa que les persones cada vegada mes aposten per desenvolupar la seva capacitat professional, i això els porta a aconseguir grans reptes, tant si treballen per compta pròpia o per altres. Però hauran de passar abans per diferents fases: primer, acceptar les pròpies limitacions; segon, apostar decididament a voler canviar; i tercer, entendre el canvi com a oportunitat d'aprenentatge, i per tant de creixement.

Actualment, es disposa de metodologies de desenvolupament professional ben contrastades que donen suport a les persones en aquest procés d'estimulació del seu talent: el mentoring, el coaching, el counselling.

Les tres disciplines tenen com a objectiu potenciar el desenvolupament professional i personal, però hi ha diferències en el seu mètode, i també en la finalitat de cadascun dels processos que es posen en marxa.

El coaching és una disciplina on el coach (entrenador) acompanya al client a desenvolupar el seu talent, tenint cura de no facilitar ni coneixements ni experiències. Només es treballa amb la pròpia capacitat del client. Pel mentoring, la transmissió de coneixement i experiència per part del mentor és la raó de ser del procés, doncs el client busca un professional de referència més preparat que ell, i que l'orienti amb el consell i opinió, en una determinada especialitat. Al counselling, el conseller assessora i orienta, comparteix el dubta i ajuda al seu client a prendre decisions; especialment indicat en situacions puntuals de presa de decisions, situacions d'estrès o d'altres contingències professionals.

Tres disciplines de desenvolupament que acompanyen als professionals a aconseguir els seus reptes, estimulant el seu propi talent. Perquè una de les tendències per aquest segle XXI, és aprofitar la plena capacitat de les persones per emprendre, aportar i marcar diferència. Un gran repte!
Avui et destaquem
El més llegit