Lliçons històriques de lideratge

Sempre he gaudit llegint novel·la històrica. És un gènere que, a través d'una mirada al passat, ens ajuda a comprendre el present i ens dona l'oportunitat de construir el futur. A més, ens atorga ensenyaments útils també per a la gestió empresarial. El llibre Yo, Julia, de Santiago Postegillo, és l'últim que he pogut acabar, amb una sensació en llegir-lo fascinant. En concret, m'ha captivat la seva protagonista, Julia Domna. La percebo com una líder natural i visionària. Els historiadors consideren les germanes Julia Domna i Julia Mesa, les dones Sever, probablement les més poderoses de la història de Roma.

Mentre llegia el llibre pensava en les capacitats d'aquesta extraordinària dona, la qual cosa m'ha portat a admirar la seva visió clara del que volia aconseguir, la seva capacitat estratègica i els seus assoliments essent una dona en una època en la qual elles estaven relegades a un segon pla. De fet, es va guanyar l'antipatia de molts homes de govern.

Mare de dos fills, Caracalla i Geta, rivals des de nens i enemics d'adults, arribant a l'extrem fatal de ser Geta assassinat pels soldats de Caracalla després de la mort del seu pare, havent estat la voluntat de l'emperador mort que tots dos fossin coemperadors. En aquest punt, em permeto fer una reflexió: tan ocupada va estar Julia Domna en aquests objectius i a voler aconseguir el poder que no va veure la rivalitat entre els seus fills?

La base del lideratge de Julia Domna és el coneixement i la seva idea clara i precisa de com actuar unida, amb grans dosis de tenacitat i habilitats

La història ens revela que, després de la mort del seu fill Geta, Julia Domna “es va empassar les seves llàgrimes i va romandre al costat del seu fill amb el qual va tornar a governar l'imperi guanyant-se l'estima i aprovació de molts”. Quan va morir Caracalla, Julia Domna va morir també com a emperadriu, i li va arribar el torn a Julia Mesa, aconseguint així continuar amb la tan anhelada dinastia que Julia Domna va somiar i per la qual ho va sacrificar tot.

Gairebé 2.000 anys després, aprecio en Julia Domna dos aspectes que des del meu punt de vista constitueixen la base del seu lideratge. En primer lloc, el coneixement. Es va envoltar d'homes cultes, erudits, matemàtics, poetes i metges, entre els quals destaquen Filòstrat i Galè. En segon lloc, és molt remarcable la seva idea clara i precisa de com actuar unida, amb grans dosis de tenacitat i habilitats.

Sobra dir que han transcorregut 2.000 anys i que avui no són admissibles les lluites descarnades pel poder com succeïa en l'Imperi Romà. El lideratge evoluciona a mesura que el nostre món canvia, però els trets esmentats continuen essent avui dia aspectes necessaris en el bon líder, però no són suficients.

Per abordar amb èxit l'entorn actual tan demandant, en una societat més complexa cada dia, amb una creixent necessitat de maduresa tècnica i organitzativa de les empreses, el lideratge personal i social es presenta com un clar avantatge. L'ús de la intel·ligència emocional, al costat d'una major digitalització, actuen com a catalitzadors. El líder actual és innovador, adaptable i col·laboratiu, autèntic, capaç de construir la seva pròpia legitimitat a través de relacions sinceres que promouen l'obertura, generen confiança i potencien el suport i l'entusiasme de tot l'equip.

L'èxit d'un líder no és únicament resultat de les seves habilitats naturals de lideratge, sinó que depèn de com de favorable sigui l'entorn en el qual treballa

Precisament en aquest mes de juny, en el qual moltes empreses i multinacionals celebren el seu compromís amb la diversitat i la inclusió, també destaquen líders que afavoreixen la creació d'aquests entorns, veritable germen de la innovació i la col·laboració entre professionals. L'èxit d'un líder no és únicament resultat de les seves habilitats naturals de lideratge, sinó que depèn de com de favorable sigui l'entorn en el qual treballa i al fet que aquestes habilitats no només es manifestin, sinó que, a més, es desenvolupin i enforteixin.

Julia Domna va ser una dona indòmita, intel·ligent i hàbil. Si em pregunto com seria avui aquesta dona, en ple segle XXI, puc fàcilment imaginar-la.

Més informació
Un programa per incentivar el lideratge femení
El Govern subvenciona el lideratge femení en l'àmbit digital
Avui et destaquem
El més llegit