Connectant Barcelona al món

Poques històries d'èxit es poden construir d'una manera tan ràpida com el Pier01. En només dos anys, el projecte més singular de Barcelona Tech City, i la seu de l'associació, s'ha convertit en un espai de referència. Amb més de 1.000 professionals desenvolupant la seva activitat a més de 100 organitzacions, el Pier01 és un exemple del millor que pot oferir Barcelona. Com a socis, partners i amics de Barcelona Tech City, estem compromesos per fer de la ciutat un dels principals hubs tecnològics a nivell mundial.

A SEAT compartim la visió de Barcelona Tech City i, per aquesta raó, des de la inauguració del Pier01 al juliol de 2016 ens vam comprometre a formar part d'aquest espai de creativitat i innovació. De fet, vam ser la primera gran corporació que es va instal·lar en el Pier01, i ho vam fer amb el SEAT Metropolis:Lab Barcelona, un digital-lab integrat a la xarxa de labs del Grup Volkswagen i l'únic d'aquestes característiques, juntament amb el de San Francisco, fora d'Alemanya.

El SEAT Metropolis:Lab Barcelona té com a objectiu buscar solucions intel·ligents i àgils per als desafiaments als quals s'enfronta la mobilitat urbana del futur. Estem treballant molt intensament per fer realitat projectes apassionants i les sinergies entre startups i companyies com SEAT, unides a la labor d'associacions com Barcelona Tech City, són fonamentals per materialitzar grans idees. Per SEAT, el Pier01 és l'ecosistema ideal per trobar el talent, les idees i la flexibilitat que identifiquen a les startups.

"Per SEAT, el Pier01 és l'ecosistema ideal per trobar el talent, les idees i la flexibilitat que identifiquen a les startups"

Miguel Vicente i Miquel Martí, el president i el CEO de Barcelona Tech City, respectivament, van tenir molt a veure amb la nostra decisió. La ciutat hauria de valorar la immensa tasca que estan desenvolupant tots dos per portar Barcelona al següent nivell. Tots dos reuneixen coneixement, visió i passió, i compten amb el meu ple suport en els seus plans de futur per crear un campus tecnològic urbà i establir nous espais innovadors a Barcelona. La ciutat necessita un Pier02 que es pugui dedicar exclusivament a la mobilitat urbana, juntament amb empreses de serveis de mobilitat, startups, administració i fabricants d'automòbils. Com es poden imaginar, SEAT hi seria.

La indústria de l'automoció ha donat un gir de 180º i les marques hem passat de ser únicament fabricants de vehicles per a esdevenir proveïdors de mobilitat. La nostra estratègia passa per establir grans pilars i reptes que ja estem abordant, com l'impuls a la innovació i la mobilitat sostenible.

En aquesta línia, estem compromesos amb la millora de la mobilitat a les ciutats per fer que la nostra vida quotidiana sigui més segura, més sostenible i més eficient. La vida d'una ciutat flueix als seus carrers i solament a Barcelona, per exemple, es realitzen 5 milions de viatges diaris, 56% a peu o amb bicicleta, 30% en transport públic i 14% en automòbils privats o motocicletes. Una mostra del nostre compromís amb la tecnologia i la mobilitat és la posada en marxa d'una flota de prototips eMii elèctrics per donar servei de carsharing als més d'1.000 treballadors del Pier01. Sinergies i coneixements compartits i, amb aquest projecte, també vehicles compartits.

"La ciutat necessita un Pier02 que es pugui dedicar exclusivament a la mobilitat urbana. Com es poden imaginar, SEAT hi seria"

Ara que el Pier01 celebra el seu segon aniversari, podem dir que la decisió d'instal·lar el SEAT Metropolis:Lab Barcelona va ser un encert absolut. I només és el principi. L'ecosistema tecnològic de Barcelona únicament aconseguirà la seva màxima expressió si segueix sumant la força de les corporacions a la capacitat disruptiva de les startups. SEAT farà costat a Barcelona Tech City en totes les iniciatives que proposin perquè Barcelona esdevingui un dels principals hubs tecnològics del món.

Més informació
Seat tanca el millor semestre de la seva història
Seat s'instal·la en el rècord de vendes
Barcelona Tech City vol impulsar un campus tecnològic urbà
Avui et destaquem
El més llegit