Què té a veure un cafè amb llet amb els beneficis de la teva empresa?

És habitual veure com un altíssim percentatge de treballadors es presenten al seu lloc de feina al matí amb tan sols un cafè amb llet o, encara pitjor, sense haver esmorzat. Per això volem posar el focus en els efectes d’aquest mal costum com a metàfora sobre els resultats d'una empresa. Aquí no vull apel·lar a la (evidentment necessària) responsabilitat individual de cadascú vers la seva salut. Aquí vull apel·lar directament als directius d'empreses, petites i grans: Senyors/-es directius/-ves: Hi ha una manera molt senzilla per a millorar els resultats a les seves empreses i és aconseguint que els seus empleats mengin millor.

Així de senzill. Invertir milers d'euros en caríssimes consultores de gestió, en assessories estratègiques, en experts... pot no servir de massa si les neurones dels seus empleats no tenen l'aliment que necessiten (provocant en el treballador nerviosisme, ansietat i irritabilitat), si els nivells d'insulina es descontrolen (responsables del nivell d'activitat, la memòria i del mal humor) i si el metabolisme s'alenteix (augmentant la sensació de cansament i de falta d'energia durant la tarda). De què serveix donar cursos d'Excel als empleats al matí si arriben –com un cotxe- en reserva perquè no han esmorzat com calia?

Les empreses –enteses com un ens individual- es perjudiquen a si mateixes quan no tenen en compte l'alimentació. Perquè l'alimentació dels empleats és el combustible que empeny la producció empresarial. L'alimentació dels empleats és el combustible que empeny la producció empresarial. Gent sola al seu lloc de feina mentre menja alguna cosa ràpida al migdia. O que dina de peu en un petit racó amb un microones on escalfa una trista carmanyola de dinar precuinat o de restes del cap de setmana. Es cap d'aquestes situacions el més adequat per a un òptim rendiment d'un treballador? L'alimentació laboral saludable no és un tema exclusiu de l'àrea de prevenció de riscos laborals sinó un aspecte central de l'estratègia empresarial.

No vull posar el focus en els efectes de l'alimentació sobre l'absentisme i la prevenció de malalties d'alta prevalença sinó en el fet que si un directiu vol millorar els resultats del seu negoci, haurà de començar per a prendre's seriosament l'alimentació del seu equip. Com ja comencen a fer moltes empreses -malauradament-, la majoria estrangeres. Si un directiu vol millorar els resultats del seu negoci, haurà de començar per a prendre's seriosament l'alimentació del seu equip.

Per a acabar: A Espanya, segons l'Asepeyo, un milió de treballadors falten al seu lloc de feina diàriament, molts deguts a malalties relacionades amb l'alimentació. Imaginin quin malbaratament i, per altra banda, quins costos d'oportunitat tan elevats per a una empresa. Que l'alimentació dels seus empleats millori és, en definitiva, millorar els resultats de la seva empresa.

Més informació
Un bon esmorzar alimenta la teva empresa
'Tuppers' que cuiden l'alimentació
"El 70% dels executius s'alimenta malament. Hi ha un mite molt estès que diu que hem de menjar cinc cops al dia"
Avui et destaquem
Comentaris