Anticipar per no deixar ningú enrere

Aquest 2022 es compleixen deu anys de Mobile World Capital Barcelona (MWCapital). Deu anys d'un projecte que va sorgir amb l'objectiu d'impulsar el desenvolupament digital de la societat i ajudar a millorar la vida de les persones a escala global. Un projecte que, a través de programes per fomentar la innovació, la transformació de la indústria, el talent digital i el debat sobre l'impacte de la tecnologia a la nostra societat, buscava, fonamentalment, que ningú es quedés enrere.

Després d'aquests deu anys, les xifres mostren que ho hem aconseguit. Que Barcelona ho ha aconseguit, doncs, sense el seu talent, sense la seva capacitat d'innovació i emprenedoria, res d'això hagués estat possible: han participat més de 100.000 persones a les nostres iniciatives, hem contribuït a més de 50 projectes tecnològics per a la promoció de l'ús de la tecnologia i els serveis digitals per millorar la vida dels ciutadans, i tot això orquestrant aliances amb més de 150 organitzacions.

Que Barcelona ho ha aconseguit, doncs, sense el seu talent, sense la seva capacitat d'innovació i emprenedoria, res d'això hagués estat possible

El nostre programa de transferència de coneixement i emprenedoria The Collider ha contribuït en els últims cinc anys a la creació de 18 startups valorades en 17 milions d'euros i ha generat 90 llocs de treball (71 directes i 19 indirectes).

Barcelona Digital Talent, el nostre programa per a la incorporació de professionals al mercat digital ha impulsat la creació de més 330 ocupacions al llarg d'aquest darrer 2021 i superarà els 1.000 durant el 2022.

Digital Future Society, el programa per a la construcció d'un futur digital més just i equitatiu també sota el nostre paraigua, ha publicat el primer informe sobre els treballadors de plataformes a Espanya, que afecten a més del 13 % de la població activa del nostre país, i el programa Mobile Week, per promoure la inclusió digital ha aportat formació, conferències i tallers gratuïts en competències digitals a la població, amb la participació de més de 70.000 ciutadans a Espanya aquest 2021.

Tot això ha estat possible també gràcies a una intensa col·laboració públic-privada, model en el qual es basa la nostra fundació, que considerem fonamental per a l'avanç de la nostra societat.

Tot això ha estat possible també gràcies a una intensa col·laboració públic-privada, model en el qual es basa la nostra fundació, que considerem fonamental per a l'avanç de la nostra societat

Les startups sorgides en el si d'aquesta col·laboració donen bona mostra d'això: casos com MJN-Seras, empresa fundada per David Blánquez, enginyer informàtic que, amb la col·laboració de MWCapital, va desenvolupar una solució tecnològica que avui es troba al mercat per evitar les lesions en persones amb epilèpsia com la seva filla Marina. O pilots com Deleting Loneliness (Esborrant la Solitud), desenvolupat per Cisco en col·laboració amb NAE, que consisteix en un dispositiu de videoconferències amb sensors de presència molt senzill d'utilitzar, que permet a persones amb limitacions de mobilitat i salut participar en activitats com visitar un museu, un club de lectura, classes de cuina o realitzar consultes mèdiques de forma àgil i senzilla.

De la mà de Mobile World Capital Barcelona, totes les persones involucrades en aquests projectes han aconseguit millorar la seva qualitat de vida gràcies a la tecnologia. El seu orgull és el nostre orgull, la seva satisfacció és la nostra satisfacció. I els seus reptes també són els nostres reptes.

Anticipar-nos a l'impacte social, econòmic i mediambiental de la transformació digital és per a Mobile World Capital Barcelona tota una prioritat. Juntament amb Barcelona, amb Catalunya, amb Espanya, i amb la resta del món, de la mà dels nostres patrons públics i privats, i juntament amb tots els col·laboradors de l'ecosistema digital, amb casos d'èxit com el del David i la Marina, i amb tots vosaltres. Per deu anys més junts per anticipar el futur i contribuir a una societat que aprofiti tots els avantatges de les noves tecnologies, amb un marc just i inclusiu en el qual no deixarem ningú enrere.

Més informació
El MWC fa de Barcelona un "referent dels futurs"
Un MWC per "no deixar ningú enrere"
Avui et destaquem
El més llegit