Desfermat: quin Mac et convé?

Apple ha fet una altra presentació de novetats seguint la tècnica del tres en u de les darreres: un espot de 50 minuts de la marca, una classe de storytelling i una lliçó de producció audiovisual. Si em llegiu, estudiants de comunicació audiovisual, entra a l’examen. El nom de l’esdeveniment, Unleashed, "desfermat" en català, ja donava pistes de l’increment de potència que ha acabat presentant en la seva nova gamma de portàtils. Aquesta vegada, sembla que les filtracions l’han encertada.

Apple ha presentat els nous portàtils MacBook Pro de 14,2 i 16,2 polzades, equipats amb els nou xips M1 Pro i M1 Max —sembla que Apple no nota l’escassedat de xips que hi ha al mercat—, una renovació a l’assistent de casa HomePod mini, un pla de subscripció a Apple Music de només 4,99 euros (té truc) i la tercera generació dels auriculars sense fils AirPods.

Els nous MacBook són els primers en portar els nous xips M1 Max i M1 Pro, que prometen ser fins a 3,7 vegades més ràpids, i tornen els ports d'HDMI, de lector de targetes i l'endoll magnètic

La novetat més vistosa dels nous portàtils és la de la pantalla, que passa a ocupar tot l’espai disponible, reduint el marc al seu voltant a la mínima expressió. La càmera queda en una mossegada similar a la que tenen els iPhones. La pantalla aconsegueix guanyar espai extra a la part superior i seran els programes qui decidiran si volen fer pantalla complerta ocupant a banda i banda de la mossegada o, com abans, deixar la franja en negre i ocupar només per sota. Els nous MacBook són els primers en portar els nous xips M1 Max i M1 Pro, que prometen ser fins a 3,7 vegades més ràpids que els xips M1 d’ara fa un any. Ah! I, sobretot, tornen els ports d’HDMI, de lector de targetes i el MagSafe, l’endoll magnètic de corrent que tants portàtils havia salvat d’ensopegades amb el cable. Podeu carregar els nous portàtils via USB-C però si ho feu amb el ressuscitat MagSafe, el temps de càrrega es redueix a 30 minuts. Desapareix la TouchBar i torna la fila de tecles de funció (quin malson la TouchBar, un exemple de pornotecnologia de llibre). Podeu fer-vos amb un nou MacBook Pro a partir de 2.249 euros.

Si el que us pica la curiositat és la superoferta de 4,99 pels 90 milions de temes del catàleg d’Apple Music, l’oferta és només per a interfície de veu, o sigui, que només podreu demanar temes mitjançant la Siri. De moment, encara no està disponible a l’estat. Potser és una bona solució ara que Netflix ens apuja la quota. Pel que fa al HomePod mini, us el podeu saltar si és que no el teníeu ja a la llista de desitjos; Apple només hi ha afegit colors. En tot cas, surt per 99 euros.

Els nous AirPods em van canviar la vida en un món de trucades i de videoconferències; per escoltar música, ni pensar-ho

Finalment, s’ha fet realitat el rumor més parlat el darrer any, el dels nous AirPods, la tercera generació. Amb un disseny molt similar als Pro però sense la cancel·lació de so. Nogensmenys, té millores en el so, suport per a so espacial i una certificació IPX4 de resistència a l’aigua. Prometen sis hores de vida amb una càrrega i la bateria de l’estoig té una capacitat de 30 hores. 199 euros, i teus. Em vaig resistir molt a comprar-los —els de la segona generació— però he d’admetre que en un món de trucades i de videoconferències em van canviar la vida (és el mantra dels que els tenim). Per escoltar música, ni pensar-ho.

Resumint: AirPods, sí; HomePod, no cal; Apple Music, si heu d’estar-li demanant tot a la Siri us posareu molt nerviosos i posareu molt nerviosa la gent del vostre voltant; i MacBook Pro, només si us heu de canviar de portàtil perquè el que porteu és de fa 10 anys o us sobra la pasta. Si no, el MacBook Pro de 13” a 1.499 euros no us l’acabeu.

Seguirem informant.

Més informació
Apple regna entre els gegants mundials
iOS15, iPadOS i MacOS Monterey: l'aposta de futur dels sistemes d'Apple
Avui et destaquem
El més llegit