Un creixement sostenible (III)

Segueixo amb la segona estratègia que proposa la Comissió de la UE. Quan aquesta demana un creixement sostenible, ho fa amb propostes que pretenen alhora millorar la competitivitat europea, tenir en compte les necessitats de tot el planeta i assegurar els nivells de benestar futurs dels ciutadans europeus. És una manera de fer coses que siguin bones per al conjunt de la humanitat, però també beneficioses per a nosaltres.

Es tracta d'edificar una economia que aprofiti amb més eficiència els recursos escassos (dels que normalment no disposem), fent que les nostres empreses desenvolupin tècniques i solucions que ens permetin adquirir un lideratge tecnològic mundial, cosa que ens pot facilitar la seva exportació a altres zones. La millora de la eficiència i el desenvolupament de tecnologies verdes evitarà la degradació del medi ambient, ajudarà al manteniment de la biodiversitat, permetrà lluitar contra el canvi climàtic, i alhora ens ajudarà a tots a poder mantenir uns bons nivells de benestar utilitzant menys recursos naturals, sobre tot energètics.

L'objectiu és reduir les importacions de petroli i gas en 60.000 milions de euros fins el 2020, i millorar molt la balança comercial. I al mateix temps, per aconseguir que el 20% de l'energia sigui de fons renovables i que l'eficiència energètica augmenti un 20% , caldrà crear entre 600.000 i 900.000 llocs de treball, dels que a tot Europa n'estem molt faltats. Em sembla, dons, una estratègia molt encertada.

Avui et destaquem
El més llegit