L'automoció valenciana respira tot i el tancament de la Nissan

El Clúster d'automoció de la Comunitat Valenciana assegura que els proveïdors valencians treballen "de manera residual" per a la planta catalana

La planta de Ford a Almussafes La planta de Ford a Almussafes

El Clúster d'automoció de la Comunitat Valenciana (AVIA) lamenta profundament el tancament de la planta de Nissan a Barcelona, tal com han assegurat en un comunicat. Amb tot, assenyalen que el tancament no suposarà una afectació destacada per al sector de l'automoció valenciana, ja que "els proveïdors valencians treballen de manera residual per a aquesta planta en concret i els efectes sobre la seua producció i facturació resulta molt limitada".

Des d'AVIA han destacat que la diversificació dels proveïdors d'automoció s'ha realitzat tant cap a altres fabricants aliens a l'empresa tractora de l'automòbil a València -Ford- com cap a altres sectors. "Això implica que, en aquest cas concret, l'efecte és molt minoritari", afegeixen. 

En aquest sentit, la presidenta d'AVIA, Mónica Alegre, ha reconegut “que estem vivint uns mesos d'una profunda incertesa. Nissan ja travessava una situació difícil i la crisi que hem experimentat a nivell global per la COVID 19 no ha fet més que acréixer-la. Però també estem en un escenari que requereix d'una activació del mercat. És imprescindible un suport a la demanda perquè es reactive el sector que, recordem, és el 10% del PIB industrial i dóna treball a més de 2 milions de persones a Espanya”.

La presidenta del clúster valencià apunta que "estem en un escenari que requereix d'una activació del mercat. És imprescindible un suport a la demanda perquè es reactive el sector"

Actualment, la facturació conjunta de les empreses associades en AVIA és de més de 12.432 milions d'euros, la qual cosa suposa el 11,8% del PIB regional valencià. El conjunt de companyies reunides en el clúster dona ocupació a unes 29.800 persones de manera directa. Segons les dades recopilades per a l'elaboració del Pla Estratègic de AVIA aquesta xifra suposa el 10,6% de l'ocupació industrial del País Valencià.

AVIA reuneix 117 empreses relacionades amb el sector d'automoció. Empreses dels sectors metall-mecànic, el plàstic, enginyeries, serveis, logística, envàs i embalatge i consultores. Gràcies a aquest caràcter multisectorial, des d'AVIA destaquen que el clúster reuneix "a tota la cadena de valor del sector".

Més informació
Varoufakis: "Alemanya pot salvar Lufthansa, però Espanya no pot salvar Nissan"
Ja és (extra)oficial: Nissan tanca la seva planta a Barcelona
El pla de Nissan: retallar 20.000 llocs de feina a tot el món
Avui et destaquem
El més llegit