Varoufakis: "Alemanya pot salvar Lufthansa, però Espanya no pot salvar Nissan"

L'exministre grec adverteix d'un "tsunami de fallides" a la UE per la crisi del coronavirus

Yanis Varoufakis és l'exministre grec de Finance. | EP Yanis Varoufakis és l'exministre grec de Finance. | EP

L'exministre de Finances grec Yanis Varoufakis ha reclamat una unió "social i econòmica" a Europa per pal·liar l'efecte de les decisions d'empreses com Nissan. "Alemanya pot salvar Lufthansa, però Espanya no pot salvar Nissan perquè no té diners", ha assegurat el també economista en una trobada virtual organitzada per Pimec.

Així mateix, Varoufakis ha criticat el fons de reconstrucció de 750.000 milions d'euros presentat aquest dimecres per la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, i ha advertit que implicarà "austeritat" per a les petites empreses en el futur. L'economista també ha reclamat un pla d'inversió a Europa per fer front a la crisi del coronavirus i ha plantejat proposar els eurobons a trenta anys.

Varoufakis: "Alemanya pot salvar Lufthansa, però Espanya no pot salvar Nissan"

"S'ha d'establir una veritable unió social en la qual les decisions empresarials no provoquin unes conseqüències tan greus sense que Europa ni els països puguin fer res ni tinguin cap xarxa per als treballadors", ha assegurat. Així mateix, ha considerat l'actual crisi del coronavirus com una excusa per impulsar un pla per gestionar el deute privat i públic de la UE.

Varoufakis ha advertit d'un "tsunami de fallides" a la Unió Europea per la crisi del coronavirus, ja que, per primera vegada, l'oferta i la demanda han estat colpejades al mateix temps. Davant aquesta situació, l'exministre de Finances grec ha defensat la creació de "l'Agència Europea d'Inversió", on el 80% dels fons anirien destinats a les petites i mitjanes empreses.

Més informació
Ja és (extra)oficial: Nissan tanca la seva planta a Barcelona
El sol es pon per a Nissan
Avui et destaquem
El més llegit