Els autònoms valencians rebran fins a 1.500 euros de la Generalitat

L'Ajuntament de València aprova en una moció del Ple municipal injectar 2,3 MEUR per a pimes i autòmoms

Puig anunciant les mesures que aprovarà aquest divendres el Consell valencià | GVA Puig anunciant les mesures que aprovarà aquest divendres el Consell valencià | GVA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que els autònoms valencians podran percebre ajudes immediates i directes, per a fer front a "qüestions bàsiques" relacionades amb la seua activitat, davant la situació generada per l'emergència sanitària del coronavirus. El ple del Consell d'aquest divendres aprovarà una iniciativa de la Conselleria d'Economia Sostenible que comprén aportacions per atendre el lucre cessant, que oscil·larà entre els 750 i els 1.500 euros, segons si han paralitzat l'activitat de manera parcial o totalment. La situació es complica doncs ja són 24.272 les empreses valencianes que han presentat Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) i hi ha un total de 145.803 treballadors valencians afectats. 

El màxim responsable del Consell ha realitzat aquestes declaracions després de la reunió per videoconferència que ha mantingut aquest dijous amb el president de la CEV, Salvador Navarro, el secretari general d'UGT-PV, Ismael Sáez i el secretari general de CCOO PV, Arturo León, una trobada en el qual també han participat el conseller d'Hisenda i Model Econòmic Vicent Soler i el conseller d'Economia Sostenibles, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent.

Més info: L’empresariat valencià insisteix a no parar la producció

Entre les mesures que ha avançat el cap del Consell es troba una línia de finançament per a projectes empresarials i circulant desenvolupats per professionals per compte propi i microempreses localitzades en territori valencià, dotada amb 60 milions d'euros. Així, es donarà liquiditat a aquests col·lectius, els qui podran percebre fins a 750.000 euros, a un tipus d'interés del 0%, amb una manca de 2 anys, sense comissió d'obertura i aval de la Societat de Garantia Recíproca (SGR). 

D'altra banda, s'implementarà una línia d'avals de la SGR per a permetre a les empreses tant l'accés a línies de finançament d'entitats financeres, així com a la millora de la seua capacitat de negociació d'òptimes condicions de finançament amb la banca comercial privada que opera en el País Valencià. 

Mesures econòmiques a l'Ajuntament de València

D'altra banda, el ple municipal de València ha aprovat aquest dijous una moció en matèria econòmica que inclou, entre altres, incrementar fins als 4.500.000 euros la línia pressupostària d'ajudes a autònoms, pimes i miropimes, etc., injectant 2.356.000 euros suplementaris a les partides ja existents d'Economia i Ocupació; duplicant la partida pressupostària destinada a creació d'ajudes a nous comerços i consolidació dels existents fins a un total de 840.000 euros. Ambdues ordres de subvenció hauran de ser suplementades si la situació de paràlisi continua més enllà del que es preveu.

També han aprovat incrementar la partida destinada a les subvencions de les comissions falleres fins als 4.600.000 euros a l'efecte de que les comissions puguen fer front als seus pagaments a proveïdors, autònoms, especialment als artistes fallers per tal de poder celebrar la festa de les Falles, tal i com ha proposat el món faller, i sempre que siga possible, del 15 al 19 de juliol de 2020.

 

Més informació
"Les Falles també són indústria"
Avui et destaquem
El més llegit