Una fundació per promoure la innovació des de València

L'Associació Valenciana d'Empresaris anuncia que celebrarà el 12 de novembre la trobada anual de #QuieroCorredor a Madrid

Foto de família de l'Assemblea d'AVE 2020 | Cedida Foto de família de l'Assemblea d'AVE 2020 | Cedida

El model de la plataforma #QuieroCorredor és una referència per a l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE) i seguint-ho han decidit crear una fundació que promourà la innovació i la tecnologia i que serà un Corredor Mediterrani 2. Ho ha anunciat en l'assemblea general d'AVE celebrada aquest dilluns el seu president, Vicente Boluda. L'acte ha reunit als més destacats empresaris valencians en la Marina d'empreses que impulsa Juan Roig, epicentre de la València tecnològica que volen dinamitzar. En el mateix parlament previ a la conferència convidada, que ha anat a càrrec de l'expresident espanyol Felipe González, Boluda també ha anunciat que l'acte central de la plataforma #QuieroCorredor enguany se celebrarà el 12 de novembre a la ciutat de Madrid. 

La referència per treballar de la nova fundació que està creant AVE és el model d'aquesta plataforma que sorgeix des de la societat civil. De moment, tal com han confirmat fonts d'AVE a VIA Empresa, la fundació no disposa encara d'eix estratègic i s'està perfilant, però tindrà com a propòsit atraure a València els grans esdeveniments tecnològics referents al món. Amb tot, Boluda ha deixat clar que "van a continuar insistint en el Corredor Mediterrani perquè és un projecte de cohesió".

Intervenció del president d'AVE en l'Assemblea General 2020 | Cedida
Intervenció del president d'AVE en l'Assemblea General 2020 | Cedida 

Boluda ha explicat que "estem constituint una Fundació per a impulsar la tecnologia, la innovació i la investigació, des de la Comunitat Valenciana per a la resta d'Espanya".  La mancança de perfils digitals és una situació que ja han evidenciat les associacions empresarials des de fa temps i que precisament Eva Blasco, presidenta d'EVAP -aquest dilluns també ha estat present a l'assemblea general d'AVE-, va presentar al mes de desembre juntament amb Javier González, director gerent de València Activa.

Més info: Falten perfils digitals a les empreses valencianes

L'estudi Previsió d'ocupació i contractació i necessitats de formació 2020 de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) alerta que a València costa trobar enginyers de software de sistemes, desenvolupadors d'aplicacions, programadors web, tècnics d'e-commerce, arquitectes d'IT de sistemes, i tècnics d'anàlisi de negoci i de big data, entre altres. 

Ximo Puig: "Hi ha entitats com AVE que alcen la mà i diuen 'eh, que ací està el Corredor Mediterrani'"

El president Ximo Puig, que ha conclòs l'Assemblea general, ha celebrat l'anunci de creació de la fundació. "Els valencians ja hem perdut molts trens i no volem perdre aquest també. Per això apostem per la innovació i la tecnologia, la digitalització, des d'iniciatives com el Districte Digital", ha apuntat. Puig ha reconegut el treball de l'entitat empresarial en favor de la causa valenciana: "Hi ha entitats com AVE que alcen la mà i diuen 'eh, que ací està el Corredor Mediterrani'". A més, en clau més política, ha apostat per abandonar la idea del Llevant feliç perquè "no tot passa per Madrid o pel diàleg Madrid-Catalunya. Ací també hem de dir coses". 

Avui et destaquem
El més llegit