Catalunya i el País Valencià s'alien per transformar l'economia

Els consellers d'Empresa català, Roger Torrent, i d'Economia Sostenible valencià, Rafa Climent, reclamen al Govern espanyol la gestió dels fons europeus

Els consellers dels governs català i valencià, Torrent i Climent, visiten el Barcelona Supercomputing Centre | Cedida Els consellers dels governs català i valencià, Torrent i Climent, visiten el Barcelona Supercomputing Centre | Cedida

Els governs català i valencià s'han aliat per impulsar la transformació de l'economia. Una trobada entre el conseller d'Empresa i Treball de Catalunya, Roger Torrent, i el conseller d'Economia Sostenible del País Valencià, Rafa Climent, ha servit per arribar a un acord per col·laborar en projectes estratègics en aquesta línia. És per això que s'ha creat un grup de treball centrat en àmbits clau als dos territoris: d'una banda, la transferència tecnològica i la col·laboració d'empreses amb instituts i centres tecnològics; de l'altra, la mobilitat connectada, intel·ligent i autònoma. 

"Els dos Governs coincidim que podem contribuir a potenciar la competitivitat i resiliència de les nostres economies amb projectes col·laboratius entre els dos territoris", ha indicat Torrent. Un dels temes centrals de la reunió, a la qual també han participat el conseller delegat d'Acció, Joan Romero, i la directora general d'Ivace, Júlia Company, han estat els fons Next Generation. Els consellers n'han reclamat la gestió al Govern espanyol. 

"Considerem que les autonomies som les que hem de liderar l'administració d'aquests fons en les polítiques industrials perquè podem donar millor resposta a les necessitats dels sectors i empreses que s'agrupen en els nostres sistemes productius locals", ha indicat Climent. El conseller valencià considera que la majoria d'aquests recursos haurien d'anar destinats a finançar la digitalització de les pimes, que són "la base del nostre teixit productiu", perquè siguin aquestes que transformin l'economia.  

Torrent ha afegit que "estem convençuts que és des de Catalunya i des del País Valencià des d'on podem gestionar amb més eficàcia els fons europeus". La visita institucional ha començat al Pier01 del Tech Barcelona, ha seguit a les instal·lacions del Barcelona Supercomputing Center i ha acabat amb una reunió de treball. 

Més informació
Les Balears, Catalunya i el País Valencià lideraran la recuperació el 2021
Avui et destaquem
El més llegit