Edificis intel·ligents, xatbots i electrònica, la IA que ens envolta

Alcoi rep el ministre Pedro Duque i compta amb directius de Siemens i Google per analitzar els usos reals de la intel·ligència artificial

L'edifici del Districte Digital CV | @GVAddigital L'edifici del Districte Digital CV | @GVAddigital

Ja està ací. La Intel·ligència Artificial que ens envolta és el lema de l’esdeveniment (online i presencial) que s’emmarca en les I Jornades d’Intel·ligència Artificial (IA) d’Alcoi, que organitza aquest dijous la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital a través de Districte Digital Comunitat Valenciana. Organitzades amb la col·laboració de l’Ajuntamient d’Alcoi i l’Escola Politècnica (EPSA) del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València, l’objectiu és donar a conéixer a la societat els usos reals i aplicacions actuals de la tecnologia més avançada i de la IA. En la presentació institucional, que se celebra aquesta vesprada de dijous, participa el ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque, així com la consellera de l'àrea, Carolina Pascual.

A continuació, Esther Carrascal, de Siemens Españ, parlarà d'edificis intel·ligents; Celia Sánchez, directora general d’1 Million Bot, sobre xatbots, acompanyada de Lasse Rouhiainen, consultor i expert internacional en intel·ligència artificial. Lirios Conca, Country Operations Mànager Google España, parlarà d'electrònica; i Carmen Ruiz, directora Comercial de Grans Esdeveniments sobre Seguretat en Grans Esdeveniments Esportius. Per últim, Miguel Ángel Casas Prósper, fundador i gerent de StepsBridge Consulting dissertarà sobre automòbils, i Ana Jiménez, R&D Engineer de QUIBIM, parlarà sobre salut i IA.

Més info: Un 40% d'empreses utilitzen la IA per millorar la productivitat

La segona sessió, Taller CEOS. Intel·ligència Artificial en les empreses, se celebra divendres 11 de setembre i tindrà caràcter presencial. Està dirigida a directius d’empreses, que podran conéixer les últimes aplicacions de la intel·ligència artificial en l’entorn corporatiu. Amb aquesta iniciativa, en l’organització del qual col·labora l’empresa especialitzada en transformació digital SumamoOs -instal·lada en Districte Digital Comunitat Valenciana- tant la ciutadania com el teixit empresarial podran conéixer de primera mà aplicacions i casos reals de gran utilitat en matèria d’IA, per al seu ús en tots els àmbits de l’economia i la societat.

Entre altres molts usos, la intel·ligència artificial, unida a la robòtica, permet una gestió més eficient dels recursos, en aspectes com ara l’automatització de tasques en cadenes de muntatge o embalatge, en hospitals i centres de salut, o en tasques de comercialització i màrqueting de les empreses. Però també en l’automatització de processos senzills del dia a dia de les persones, en els electrodomèstics, automòbils o els dispositius electrònics que utilitzem. En aquestes I Jornades d’Intel·ligència Artificial (IA) d’Alcoi es pot conéixer més a fons tots estos usos i avanços en aquesta tecnologia. 

Més informació
Coronavirus i la sobrepromesa de la IA
Alacant, seu d'un dels centres europeus d'investigació en IA
Avui et destaquem
El més llegit