Fira València buscarà socis per posicionar-se al mercat

L'entitat firal valenciana registra un exercici positiu, el primer en 10 anys sense pèrdues

Reunió del Patronat de Fira València | Cedida Reunió del Patronat de Fira València | Cedida

Després d'una dècada continuada de tancament d'exercicis amb els comptes en negatiu, Fira València torna a obtenir resultats positius. L'alcalde de València i president del Patronat, Joan Ribó, ha manifestat hui la seua satisfacció per les dades, que reflecteixen la remuntada de la situació financera de la institució i la seua projecció de futur. Aquest resultat correspon a 2,9 milions d'euros, que sense amortitzacions suposa un resultat d'exercici positiu d'1,5 milions d'euros.

A més, els ingressos bruts, que corresponen a 22,2 milions, són superiors als dels anys anteriors, ja que en 2017 se'n van obtenir 20 milions i en 2016, 18,6 milions. Des de l'any 2008 fins al 2015 els resultats van ser negatius. A partir de 2015 els resultats van començar a ser positius, respecte a això, l'alcalde ha explicat que "l'exercici positiu d'1,5 milions d'euros és el millor resum que podem fer de funcionament i de l'evolució positiva de la Fira". Quant al balanç positiu, el seu president, José Vicente González, ha insistit que "és el camí que cal seguir".

Posició al sector firal

D'altra banda, el comité executiu ha aprovat l'encàrrec d'un estudi a la consultora internacional AMR de cara al procés posterior de recerca de socis per a Fira València. L'objectiu és identificar la situació de la Fira dins del sector firal, analitzant l'evolució de la mateixa indústria i el comportament de la competència. A més, també es busca amb aquesta anàlisi enfortir la posició de Fira València a l'hora de negociar amb els potencials socis.

El president de la Fira ha puntualitzat que "s'està posant en marxa un procés amb ajudes d'una consultora internacional per a la definició de les fortaleses de Fira València, la seua comparació amb altres fires europees, quin tipus de negoci ens interessa en el futur i quin seria el perfil ideal dels possibles socis".

Tanmateix, González ha explicat que "es continua amb el procés de reestructuració de la Fira amb totes les fases d'absorció del deute per part de la Generalitat". El deute del qual es farà càrrec la Generalitat serà de 587 milions d'euros en crèdits demanats per al finançament de les obres d'ampliació. A més es farà responsable del deute amb la banca privada i estrangera que ascendeix a 122 milions d'euros.

D'altra banda, també subrogarà els deutes amb el Banc Europeu d'Inversions, que són de 63.575.000 euros en el tram primer, a falta que l'asseguradora done el seu vistiplau; i el tram segon que ascendeix a 49.631.000 euros, que es preveu que se signe la setmana que ve. Així mateix, els obligacionistes es faran càrrec de prestar 227.500.000 euros. Tot el procés d'assumpció de deute estarà tancat a 31 de desembre de 2018.

Pacte amb Madrid

Una altra de les novetats, és que IFEMA (Institució Firal de Madrid) i Fira València organitzaran de manera conjunta FIMI (Fira Internacional de Moda Infantil) i Puericultura Madrid. Els dos operadors s'uniran en un projecte comú en el qual se celebraran juntes aquestes dues fires capdavanteres en els sectors de moda infantil i puericultura.

Més informació
Fira de Barcelona s'incorpora a la direcció de l'Emeca
'Bloggers' internacionals visiten la fira del calcer Futurmoda
Avui et destaquem
El més llegit