Ford assemblarà bateries a Almussafes

La fàbrica valenciana serà la primera instal·lació d'aquest tipus d'un fabricant d'automòbils a Espanya a partir de setembre de 2020

Ford assemblarà bateries a Almussafes a partir de setembre del 2020 Ford assemblarà bateries a Almussafes a partir de setembre del 2020

La firma automobilística nord-americana Ford ha confirmat els seus plans per crear unes instal·lacions de muntatge de bateries per a vehicles electrificats en la seva factoria d'Almussafes . Segons ha informat la companyia en un comunicat, s'espera que el muntatge de les bateries en la instal·lació valenciana comenci al setembre del 2020, i que les bateries s'instal·lin en les versions híbrida i híbrida enchufable del nou Kuga.

Almussafes és l'única planta de producció europea de Ford que acollirà totes les versions de la nova generació del Kuga, que sortirà a la venda a la fi d'aquest any.

La nova línia de Ford assemblant bateries suposarà la creació d'uns 100 llocs de feina

"Aquesta és una nova i important oportunitat per a la nostra planta d'Almussafes. Situar el muntatge de bateries al costat de les línies de producció on es construiran els nous Kuga Plug-In Hybrid i Kuga Hybrid optimitza les nostres inversions i l'eficiència de fabricació", ha assenyalat el director de Fabricació de Ford Espanya, Dionisio Campos.

El president del comitè d'empresa de València, Carlos Faubel, ha valorat de manera "molt positiva" l'aposta de la companyia nord-americana per la planta valenciana, encara que ha advertit que la decisió "no és aliena" al pla de reestructuració que Ford està dut a terme a Europa. Faubel ha xifrat en al voltant d'un centenar els llocs de feina que poden crear-se amb l'engegada de la nova instal·lació per a l'assemblatge de bateries.

"Haurem de barallar perquè sigui gent de Ford. És una bona notícia perquè apunta cap a futur. Tal com està la situació del sector de l'automòbil en general rebem aquesta aposta de la companyia de manera molt positiva", ha subratllat.

Més informació
Ford Almussafes signa només amb la UGT el conveni
Ford cancel·la quatre dels cinc dies de l'ERTO a la planta de motors d'Almussafes
Ford s’endú part de la producció d’Almussafes a Mèxic
Avui et destaquem
El més llegit