Ford anuncia ajustos en les plantes d'Europa i amenaça la plantilla d'Almussafes

La multinacional americana prepara retallades en la seva divisió europea per posar fi a les pèrdues

El delegat d'UGT assegura que la producció és estable a dia d'avui El delegat d'UGT assegura que la producció és estable a dia d'avui

La direcció de Ford s'ha reunit amb representants dels comitès d'empresa de les seves plantes de fabricació a Europa a Colònia (Alemanya) i els ha advertit que en els propers mesos hi haurà "decisions dures". Així ho ha anunciat el delegat d'UGT a la fàbrica de la localitat valenciana d'Almussafes, Carlos Faubel que ha explicat que les futures mesures busquen "reduir costos en tots els àmbits".

En declaracions a Europa Press, Faubel ha lamentat que, previsiblement, aquests canvis impliquin "menys gent" i ha afegit que, durant la reunió -que ha durat més de 10 hores-, la direcció de Ford "ha vingut a qüestionar el negoci, en el seu conjunt, en el Vell Continent". A més, ha posat damunt la taula que "busquen la rendibilitat pura i dura" perquè, segons els hi han traslladat, "perden diners i no invertiran més on no és rentable".

Segons el delegat d'UGT, l'empresa estudiarà la situació planta per planta, però ha insistit en què "auguren decisions dures" i que, tot i que a la planta d'Almussafes "la producció és estable a dia d'avui, s'intueix la pressió". De fet, no fa ni un any que Ford anuciava una inversió de més de 750 milions d'euros per fabricar el Kuga a Almussafes.

Més info: Ford invertirà més de 750 milions d'euros per fabricar el Kuga a Almussafes

La companyia hauria d'informar dels detalls durant la reunió del proper 15 de novembre, però, mentrestant, en els propers dies, els comitès d'empresa de les plantes de Ford a Europa elaboraran un comunicat conjunt per explicar el contingut de la trobada als seus treballadors".

 

Més informació
La bici elèctrica intel·ligent de Ford vol canviar la mobilitat
La revolució digital arriba a l'automoció
Avui et destaquem
El més llegit