Ford Almussafes signa només amb la UGT el conveni

El document fixa les condicions per als treballadors fins el 2021, però CC.OO. denuncia que hi ha punts pactats que no hi apareixen

CC.OO assenyala que ha detectat "anomalies" en el document | ACN CC.OO assenyala que ha detectat "anomalies" en el document | ACN

La direcció de Ford Almussafes UGT han signat el XVII conveni col·lectiu que fixa les condicions laborals per als treballadors fins el desembre del 2021. El document, però, ha estat rebutjat per la resta de sindicats de la fàbrica, CC.OO. i la CGT, que denuncien que hi ha canvis en el text respecte els acords assolits a principis d'any. 

Més info: Ford cancel·la quatre dels cinc dies de l'ERTO a la planta de motors d'Almussafes

La STM, de la seva banda, lamenta que "no es garanteix mantenir el poder adquisitiu dels salaris, ni recupera ni un sol dels drets ni salaris que s'han eliminat durant els darrers 10 anys de retallades".

La UGT, que és el sindicat majoritari de la planta, surt en defensa del document i el president del comitè, Carlos Faubel, s'ha mostrat "molt satisfet" amb el conveni, al mateix temps que assegura que el text recull el "100% del que es va pactar" i garanteix que "a dia d'avui no hi ha cap però per oposar-se a un gran conveni que beneficia el conjunt dels treballadors".

Ara bé, CC.OO assenyala que ha detectat "anomalies" en el document en relació al que era va pactar pel que fa a la jubilació parcial i a l'acumulació del temps fins l'edat total de jubilació, que, sostenen, "no apareix en el nou redactat". I no només això. També critiquen que "ha desaparegut el permís per naixement sense que s'hagi negociat la seva desaparició".

Més informació
Ford s’endú part de la producció d’Almussafes a Mèxic
Ford anuncia ajustos en les plantes d'Europa i amenaça la plantilla d'Almussafes
Ford invertirà més de 750 milions d'euros per fabricar el Kuga a Almussafes
Avui et destaquem
El més llegit