Ford invertirà més de 750 milions d'euros per fabricar el Kuga a Almussafes

El director de Fabricació a Europa "reafirma el seu compromís" amb el País Valencià i Puig diu que és una "aposta decisiva pel futur" der l'economia

La planta de Ford a Almussafes La planta de Ford a Almussafes

Ford invertirà més de 750 milions d'euros per a la fabricació de la propera generació del seu model Kuga en la planta que la companyia té en la localitat valenciana d'Almussafes, una decisió que ajudarà a "mantenir l'ocupació" que generen les instal·lacions a València, però no suposarà "un volum addicional" de llocs de treball.

Així ho han anunciat aquest dijous el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i el director de fabricació de Ford Europa, Dirk Heller, acompanyats pel seu homòleg a nivell estatal, Dionisio Campos, i pel director de Relacions Institucionals de l'empresa a Espanya, Fernando Acebrón.

Els representants de l'empresa s'han reunit amb el líder del Consell en el Palau de la Generalitat, una trobada al que també han assistit l'conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler; el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i l'consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador.

Heller ha assenyalat que aquesta inversió "reafirma el compromís" de la mercantil "amb Espanya i amb la Comunitat Valenciana", i s'ha mostrat "molt agraït pel suport del Govern d'Espanya i el govern autonòmic", amb els quals "espera continuar el diàleg" i la col·laboració del qual ha estat "crucial" a l'hora de prendre aquesta decisió.

Els 750 milions d'euros que destinarà l'empresa a la fabricació del Kuga eleven fins als 3.000 milions d'euros la inversió que ha efectuat Ford en la planta d'Almussafes des de 2011.

El directiu de Ford Europa ha agraït "a tots aquells a València que han treballat per mantenir la competitivitat global" de la fàbrica, i advocat perquè l'adreça, l'administració i els sindicats "continuen amb el diàleg constructiu per acordar millores de productivitat addicionals i "enfortir les opcions de la planta per a la fabricació de futurs models" d'automòbil.

"Decisió extraordinàriament important" pel País Valencià

Per la seva banda, Puig ha assegurat que l'anunci d'aquesta inversió és una "decisió extraordinàriament important" per al País Valencià i constitueix una "aposta decisiva en el futur de la planta", a més d'atorgar "un plus de confiança" a la regió.

En la mateixa línia, ha posat en valor el "impuls motor de Ford" en l'economia valenciana, on han sorgit "empreses que tenen vida pròpia però que no haurien estat possibles" sense la presència de la signatura. També ha ressaltat la "manera de gestionar els recursos humans" i la seva "gran plantilla", que converteixen a Ford en una indústria moderna".

El president ha destacat que la fàbrica d'Almussafes és una "planta de gran referència mundial, més enllà de les nostres fronteres" i ha assegurat que és "capaç d'afrontar nous reptes" de cara al futur, ja que "mai cal estar en estat de comfort".

"Totes les institucions que participem a generar aquest escenari estem encantades", ha manifestat, abans d'afegir que les noves inversions contribuiran a "configurar una Comunitat en la qual el sector industrial ha de tenir un pes fonamental".

Puig ha fet èmfasi en la "reindustrialització" de l'economia valenciana que ha "prioritzat" el Govern de la Generalitat. "Estem en el 20% del PIB industrial i el 18% és Ford i tot el que arrossega", ha destacat.

Així mateix, Campos ha assenyalat que si aquesta inversió arriba a València és perquè "la planta és molt competitiva" i ho "demostra dia a dia". La fàbrica a Almussafes ha demostrat "en el passat recent" que "sap adaptar-se a les situacions de mercat". Quant al manufacturación del Kuga, ha assenyalat que l'empresa té "expectatives de volum molt grans".

Activitat de Ford a València

El Kuga constitueix el 50 per cent de la producció de vehicles de Ford a València, on la companyia dóna feina directament a més de 8.000 persones en totes les seves operacions. La planta d'Almussafes és l'única que fabrica aquest model a Europa, les vendes del qual en el continent han aconseguit en l'aquest any les 126.000 unitats.

Ford ha produït més de 12 milions de vehicles en la seva planta a València, així com 16 milions de motors, des de la seva arribada a Almussafes en 1976. L'empresa està entre els majors exportadors de la indústria a Espanya.

La planta, a més del Kuga, és l'única que fabrica els models Tourneo Connect i Transit Conncect i de tota la gamma dels models Ford Mondeo, S-Max i Galaxy. Així mateix, és la que manufactura més models i vehicles a Europa. Prop del 90% de la producció a València s'exporta a més de 75 països de tot el món.e

Més informació
País Valencià, el segrest de l’infrafinançament
La gestió de l'ERO impacta en el benefici d'Ibercaja
L'Arc Mediterrani segueix estirant de l'economia espanyola
Avui et destaquem
El més llegit