Mercadona invertirà 100 milions d'euros a Portugal

La cadena valenciana de supermercats obrirà entre vuit i deu botigues en el seu primer pas internacional

La seu social d'Irmãdona Supermercados S.A. a Porto La seu social d'Irmãdona Supermercados S.A. a Porto

​Mercadona invertirà 100 milions d'euros en l'obertura d'entre vuit i deu botigues a Portugal durant la segona meitat de l'any 2019, durant la primera fase d'internacionalització de la companyia, segons ha informat l'empresa valenciana en un comunicat. Aquest anunci duplica el nombre de botigues anunciat inicialment el 2016, en què la firma presidida per Juan Roig pretenia obrir-ne quatre.

Les botigues estaran situades als districtes de Porto, Braga i Aveiro i la companyia espera que la creació d'uns 300 llocs de treball, la qual cosa se suma als 200 ja existents. Així, amb el procés de selecció ja iniciat, s'espera assolir un total de 500 empleats a Portugal. 

Des de l'anunci de l'entrada a Portugal, la premissa de Mercadona ha estat sempre: " A Portugal, volem ser portuguesos" El primer pas important va ser la creació de la societat Irmãdona Supermercados S.A., amb domicili fiscal a Portugal i amb seu a Porto.

També es va iniciar l'activitat al Centre de Coinovació, a Matosinhos; un laboratori que ha ajudat l'equip de Mercadona a definir amb els clients portuguesos la gamma de productes al país veí. Així mateix, la companyia també està aixecant en dues parcel·les amb una superfície de 50.000 metres quadrats un bloc logístic a Póvoa de Varzim que servirà per al desenvolupament de l'activitat logística a Portugal.

"Tots aquests fets confirmen que Portugal és una gran oportunitat per iniciar el creixement internacional de la companyia, i estem molt entusiasmats amb la decisió i el desafiament d'un projecte amb el qual estem molt compromesos", ha manifestat el President de la companyia, Juan Roig.

Més informació
Mercadona busca 90 treballadors a Catalunya
Mercadona es passa a la bossa de paper
Mercadona escull la Zona Franca per al centre logístic de compra online
Avui et destaquem
El més llegit