Swipcar tanca una ronda amb Inveready

El 'marketplace' de rènting de cotxes amb seu a Barcelona aconsegueix 1,5 milions d'euros

Els fundadors de Swipcar | Cedida Els fundadors de Swipcar | Cedida

Set mesos després d'haver obert la tercera ronda d'inversió, el marketplace de rènting online Swipcar aconsegueix una inversió addicional d'1,5 milions d'euros, en plena Covid-19. Amb aquest finançament Swipcar destaca que "busca reforçar posicions claus dins del seu equip que permetran continuar desenvolupant el negoci, accelerant l'estratègia comercial i impulsant l'expansió internacional". Amb seu a Barcelona, la startup va ser cofundada pel valencià Julio Ribes, CEO del projecte, juntament amb Blas Gil i Pablo Pascual. Swipcar havia iniciat aquesta tercera ronda d'inversió al febrer de 2020, just abans de la pandèmia.

Amb aquesta fita, Swipcar tanca la seua tercera ronda d'inversió després d'haver alçat els 1,5 milions d'euros previstos en el pla de desenvolupament, aprovat pels accionistes de la companyia el mes de gener de 2020. "Permetrà consolidar la posició de lideratge de l'empresa a Espanya", assenyalen ja que la companyia ja compta amb acords comercials amb financeres del sector com ALD Automotive, FCA o LeasePlan, i impulsa la seua expansió internacional a Itàlia, França i Portugal.

El cofundador i CEO del marketplace assenyala que "Swipcar s'està acostant a la rendibilitat en els seus tan sols dos anys de vida, gràcies al fet de tenir una estructura de costos molt sanejada". Ara, "tancar una ronda d'inversió d'1,5 milions d'euros en el context pandèmic actual, ens permetrà accelerar la nostra estratègia de creixement", afirma. Per a Ignacio Puig, Operating Partner en Inveready, la firma de capital risc que entra en la companyia, "Swipcar és un exemple d'execució, creixement i lideratge de mercat amb una estratègia d'eficiència en capital". Inveready Asset Management, amb seu en San Sebastià, és una gestora de capital risc espanyola de recent creació. 

Decisions ràpides

Amb el tancament d'aquesta tercera ronda d'inversió, Swipcar, manté una estructura accionarial que "permetrà a la companyia continuar treballant amb un accionariat que executa decisions ràpides i orientades al mercat, sense eternitzar els processos de decisió", assenyala Ribes, per a qui la incorporació a l'estructura accionarial d'Inveready és "una bona notícia, per les altíssimes garanties que ofereix aquest fons".

En rondes precedents, Swipcar havia aconseguit alçar més de 600.000 euros procedents de business angels del sector de l'automoció, diversos grups d'inversió, inversors privats amb els quals Ribes mantenia relació directa, fruit de la seua trajectòria, a més de les ajudes d'ENISA; "aquestes aportacions van permetre desenvolupar la plataforma web i començar a gestionar les primeres vendes per a demostrar la tracció del model de Swipcar", apunten,

Segons han comunicat, la seua segona ronda d'inversió els havia permés abordar una ampliació de capital de 500.000 euros, dels quals 200.000 procedien d'inversors privats; i 300.000 euros, a través de la plataforma online de microinversió corporativa The Crowd Angel."Aquesta ampliació de capital permés consolidar les operacions de Swipcar en el mercat espanyol i aconseguir els quasi 2.000 contractes signats al nostre país, així com preparar el salt a Portugal, Itàlia i França", tanquen.

Més informació
Housfy s'endinsa en el negoci del lloguer amb una ronda de 3 milions d'euros
Cebiotex vol accelerar els assajos clínics amb una ronda de 4 milions d'euros
Avui et destaquem
El més llegit