Una UTE sanitària per a produir mascaretes i bates

Cinc empreses valencianes s'agrupen per treballar en subministraments sanitaris, un sector que s'erigeix com a estratègic i on els valencians volen ser referents

Visita a les instal·lacions de l'empresa a Ontinyent | GVA Visita a les instal·lacions de l'empresa a Ontinyent | GVA

En la suma estarà la solució, advertien alguns profètics gurús en els primers mesos d'aquesta dura pandèmia. Ara comencen a veure's alguns exemples d'aquesta tesi, que implica trobar sinergies per no caure en el parany del tancament, l'ERO i la destrucció del teixit empresarial. Pot ser la raó per la qual cinc empreses valencianes d'Elx, Albaida, Ayora i Ontinyent han format una Unió Temporal d'Empreses, Prosan UTE, per a fabricar productes sanitaris com a bates o mascaretes, entre altres.

La creació de la UTE contribuirà a generar nous llocs de treball, tant directes com indirectes. Tota la producció generada per les empreses compleix amb controls de qualitat exhaustius i amb els més estrictes estàndards de qualitat europeus amb l'autorització expressa de l'Agència Espanyola del Medicament. Prosan UTE està formada per cinc empreses: Mila-Rosa SA, d'Ontinyent; Pro Safe Plus SL Grup Ferrotall, d'Elx; Casa Mediterrània 1967 SL, d'Ontinyent; Aupa Hogar SL, d'Albaida i Uniformitat Laboral Barbera SL, d'Aiora.

Per a conéixer el projecte d'aquesta UTE el conseller d'Economia Sostenible, Rafa Climent i la secretària Autonòmica Rebeca Torró s'han desplaçat fins a Ontinyent aquest dijous. Tant Climent com Torró han assegurat que la Generalitat Valenciana donarà suport a aquest tipus de projectes i que "es vol fer una aposta decidida per les indústries valencianes amb la licitació i subministrament de productes de salut, sent també molt sensibles amb la transformació del model econòmic tenint en compte valors com la sostenibilitat, inclusivitat i eficiència, entre altres qüestions".

En aquest sentit, el conseller Climent ha declarat que "des de la Conselleria apostem per la consolidació d'un clúster de salut valencià de referència, perquè s'ha demostrat que hem de considerar-ho com un sector estratègic". 

 

 

Més informació
Empreses tèxtils fabricaran 100 milions de mascaretes higièniques
Avui et destaquem
El més llegit