Empreses tèxtils fabricaran 100 milions de mascaretes higièniques

Produiran 10 milions de mascaretes per setmana i es distribuiran en superfícies comercials

Dos treballadors d'un centre d'estètica amb les mascaretes i les pantalles protectores | ACN Dos treballadors d'un centre d'estètica amb les mascaretes i les pantalles protectores | ACN

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat que diverses empreses del sector tèxtil estan desenvolupant un projecte per fabricar 100 milions de mascaretes higièniques i que la setmana que ve començaran a produir-ne uns 5 milions. L’objectiu és que quan la producció s’estabilitzi n’arribin a fabricar 10 milions per setmana.

Més info: Maskplus, la reinvenció del tèxtil per aïllar la covid-19

El ministre ha explicat que es distribuiran a través de grans superfícies comercials i establiments de diferents companyies. A més, a principis de juny, se’n repartiran de reutilitzables a través dels canals farmacèutics.

Durant la seva compareixença al Congrés, Illa ha dit que les mascaretes aniran guanyant “protagonisme” arran de l’ordre que fa obligatori el seu ús quan no es pugui mantenir la distància de seguretat i que hi ha molts productors nacionals, inclosos del sector de la moda, que s’estan afegint a la fabricació d’aquests productes.

Més informació
MaskCat, mascaretes massives per a ulls, nas i boca
Limitar o no limitar el preu de les mascaretes? Aquesta no era la qüestió
Avui et destaquem
El més llegit