La renovada plaça de l'Ajuntament de València | @TransitValencia
La renovada plaça de l'Ajuntament de València | @TransitValencia

València, finalista per ser la iCapital 2020

La capital valenciana opta al guardó europeu juntament amb les ciutats de Cluj-Napoca (Romania), Espoo (Finlàndia), Helsingborg (Suècia), Leuven (Bèlgica) i Viena (Àustria)

La Comissió Europea ha anunciat aquest divendres que València està entre les sis ciutats europees per convertir-se en Capital europea de la innovació, la coneguda com iCapital 2020. Opta al reconeixement igual que les ciutats de Cluj-Napoca (Romania), Espoo (Finlàndia), Helsingborg (Suècia), Leuven (Bèlgica) i Viena (Àustria) i el guanyador es coneixerà en una cerimònia virtual que se celebrarà la setmana de la innovació europea, entre els dies 22 i 24 de setembre.

La ciutat guanyadora es convertirà rebrà un milió d'euros per a donar suport a les seues activitats d'innovació i millorar la seua capacitat per a connectar a les persones, el sector públic, el món acadèmic i les empreses per a brindar beneficis socials a les seues comunitats. Igualment, els altres cinc finalistes rebran 100.000 euros cadascun.

El projecte 'Missions València 2030' busca presentar una ciutat més saludable, sostenible, compartida i emprenedora 

El projecte que ha presentat València, i amb el qual opta al premi, és Missions València 2030, una aposta per la innovació social que busca ajudar a desenvolupar diferents sectors amb un objectiu comú: millorar la vida de les persones i aconseguir una ciutat que siga més saludable, sostenible, compartida i emprenedora. D’aquesta manera València es presenta com la primera ciutat europea a posar en marxa la innovació orientada a missions tal com inclou la Unió Europea en el seu programa Horitzó 2021-27.

Més info: La creativitat transformadora de València

En la seua candidatura, la ciutat del Túria havia fet valdre motius de pes: compta amb les millors universitats d’Espanya, és un referent internacional en alimentació sostenible amb el Centre Mundial de València per a l’Alimentació Urbana Sostenible de la FAO, presumeix de comptar amb 4 Patrimonis de la Humanitat; disposa d'un ecosistema innovador i tecnològic amb un creixement exponencial,és una de les millors destinacios Erasmus d’Europa i guanyadora del premi al millor programa d’atracció de talents de la Comissió Europea, i, a més, ja serà Capital Mundial del Disseny en 2022.

Reaccions

L'alcalde Joan Ribó ha assegurat que, concretament, "l'estratègia Missions València 2030, que concep la innovació per a millorar la calitat de vida de les persones i per treballar la sostenibilitat de la ciutat, és la que ens ha portat a estar entre les sis millors ciutats innovadores d'Europa". I ha mostrat la seua confiança perquè este treball ens servisca per a ser Capital Europea de la Innovació”.

Per part seua, el regidor d'Innovació i Gestió del Coneixement, Carlos Galiana, ha expressat la seua "confiança, ja que este primer reconeixement és símptoma a tindre una estratègia d'innovació a deu anys vista com Missions València 2030, que  és molt valorat per la Comissió Europea. Treballar centrant-nos en missions d'innovació és el que està reclamant Europa, i serem la primera ciutat a fer-ho. Si podem, a més, ser Capital Europea de la Innovació seria tot un honor perquè podríem ser exemple per a moltes altres ciutats".

Més informació
'Countdown' per la capitalitat europea de la innovació
Missions València 2030, el projecte per la innovació local
Avui et destaquem
El més llegit