València celebra la setmana reivindicativa del Corredor Mediterrani

Entre les activitats que està preparant la Generalitat, hi haurà exposicions, concerts, conferències, taules rodones i cicles de cinema

Lluís Ferrando i María José Salvador | Generalitat valenciana Lluís Ferrando i María José Salvador | Generalitat valenciana

La Generalitat valenciana organitza del 5 a l'11 de novembre la setmana del Corredor Mediterrani amb un seguit d'activitats multidisciplinars que serviran per reivindicar la necessitat d'aquesta infraestructura. La consellera d'Habitatge, María José Salvador, ha explicat que es tracta d'una setmana "plena d'activitats dedicades al Corredor, justament 100 anys després que Ignasi Vilallonga, una de les grans figures de l'economia valenciana, escrigués en el seu text Socialisme i Regionalisme que estratègicament correrà un ferrocarril a prop del litoral mediterrani i València tindrà comerç de trànsit de Catalunya i França amb la part oriental d'Andalusia i Múrcia".

Més info: El Corredor Mediterrani fa història a Barcelona

Vilallonga va escriure aquesta reivindicació del que ara es coneix com a Corredor Mediterrani el 1918 i, segons sosté Salvador, "100 anys després, continua més viva que mai". Precisament en aquest sentit, ha afirmat que des del Govern valencià "continuem aixecant la veu per reclamar una infraestructura tan necessària per al nostre territori".

 

Entre les activitats que està preparant la Generalitat, hi haurà exposicions, concerts, conferències, taules rodones i cicles de cinema -entre altres-, que ompliran tota la setmana dedicada al Corredor Mediterrani.

La consellera ha posat damunt la taula que "aquesta demanda històrica continua vigent" i ha recordat que "l'Arc Mediterrani concentra pràcticament la meitat del PIB, habita el 47% de la població, es genera el 48% de la producció industrial del país i es concentra prop del 65% de les exportacions espanyoles a Europa".

Més informació
Els corredors mediterranis venen d’Arbeca
1.500 empresaris es reuneixen a Barcelona pel Corredor Mediterrani
Avui et destaquem
El més llegit